L'educació de 0 a 3 anys serà gratuïta des del curs 2024-2025 a la Comunitat Valenciana

Mazón avança que s'eliminaran els tràmits administratius i que serà un sistema versàtil que permetrà les altes i les baixes durant tot el curs

Guardar

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, s'ha reunit amb associacions educatives
El president de la Generalitat, Carlos Mazón, s'ha reunit amb associacions educatives

L'educació serà gratuïta per a xiquetes i xiquets de 0 a 3 anys en la Comunitat Valenciana a partir del curs 2024-2025. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Carlos Mazón, després de la taula de treball amb associacions educatives reunida este dilluns per a desenvolupar este ambiciós projecte.

Mazón ha assegurat que es posaran a la disposició de les famílies valencianes un total de 72.000 places en centres d'educació infantil, destacant que esta iniciativa és un compromís i una prioritat de l'actual Consell. El president ha subratllat que esta mesura no sols promou la conciliació i la corresponsabilitat, sinó que també contribuïx a combatre la despoblació i reduir les desigualtats a la regió.

En este sentit, el cap del Consell ha explicat l'aposta del seu Govern per una educació de 0 a 3 anys "que permetrà la llibertat d'elecció i posarà a l'abast de les famílies tots els recursos existents". D'esta manera, ha assenyalat l'aposta per "un sistema mixt de col·laboració publicoprivada perquè les famílies puguen triar lliurement on volen portar als seus fills".

El pressupost més alt en educació

La inversió destinada a este projecte és la més ambiciosa en la història de la Comunitat Valenciana en este àmbit. La Generalitat augmentarà el pressupost públic per a l'educació de 0 a 3 anys, passant de 87 milions d'euros a més de 160 milions. A més, s'està treballant en una modificació pressupostària addicional de més de 30 milions d'euros per a implementar els recursos addicionals necessaris.

El president ha incidit, a més, en la reducció de tràmits burocràtics per a facilitar l'accés de les famílies a esta educació gratuïta i universal, amb l'objectiu d'eliminar fins al 99% de la paperassa associada.

La trobada en el qual s'ha anunciat esta mesura ha comptat amb la participació del conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, i representants de diverses associacions educatives, els qui han col·laborat activament en el desenvolupament d'esta iniciativa. Mazón ha expressat el seu agraïment a totes les entitats per la seua contribució i la seua positiva participació en este procés de diàleg i construcció col·lectiva.

La implementació de l'educació gratuïta de 0 a 3 anys representa un pas significatiu cap a un sistema educatiu més inclusiu i equitatiu en la Comunitat Valenciana, enfortint els fonaments per al desenvolupament i el benestar de les generacions futures.

Arxivat a:

Destacats