L'edifici d'obra civil més gran d'Espanya realitzat amb palla d'arròs està a Meliana

El primer centre de persones majors biosostenible obrirà aquest estiu amb capacitat per a 80 persones majors dependents

Guardar

Centre de Dia de Meliana
Centre de Dia de Meliana

Aquest estiu obrirà les portes l'edifici d'obra civil més gran d'Espanya realitzat amb palla d'arròs i fusta. I estarà situat a Meliana. I és que aquesta ciutat de l'Horta Nord disposarà del primer centre de dia biosostenible del conjunt de l'Estat.

Un dels espais més avantguardistes del territori construït, íntegrament, amb la tècnica i el sistema més sostenible dels que es realitzen actualment, una tècnica de bioconstrucció que utilitza la palla d'arròs i fusta com a materials principals.

La construcció d'aquest edifici ha suposat una inversió de 3,3 milions d'euros i compta amb 2.400 metres quadrats de superfície. El centre podrà acollir fins a 80 persones usuàries, si bé en un primer moment s'obrirà amb 40 places amb la possibilitat d'una futura ampliació. Així mateix, la plantilla del centre estarà composta per personal mèdic, d'infermeria, psicologia, fisioteràpia, treball social, tècnics superiors d'animació sociocultural (TASOC), auxiliars de clínica i terapeutes ocupacionals.

El centre de dia està inclòs en el Pla Convivint d'Infraestructures de Serveis Socials 2021-25, pertanyent a la xarxa de centres de l'Institut Valencià de Serveis Socials (IVASS) i està gestionat per la Vicepresidència i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat, i la seua construcció ha sigut possible gràcies a la col·laboració de la Generalitat amb la Diputació de València i l'Ajuntament de Meliana.

La vicepresodenta Aitana Mas y el alcalde Josep Riera, en la visita institucional al nuevo centro de día de Meliana
La vicepresidenta Aitana Mas i l'alcalde Josep Riera, en la visita institucional al nou centre de dia de Meliana

Un edifici pioner

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, visitava dimecres aquesta instal·lació i destacava aquest projecte com "un exemple de reducció de la petjada de carboni, de sostenibilitat, de confort i d'integració de l'edifici amb l'entorn", i una mostra del "compromís del Consell amb el medi ambient".

L'objectiu, ha assenyalat Aitana Mas, és que les persones majors usuàries "se senten com a la seua casa, en un espai obert on continuar i desenvolupar la tercera part de la seua vida des de la normalitat, la comoditat i l'atenció professional".

La vicepresidenta indicava que amb l'obertura del centre de Meliana "donem resposta a la gran demanda que existeix dels centres de dia, especialment a València i en municipis de voltant", ja que ofereixen una atenció integral a les persones majors en situació de dependència per a la realització de les activitats bàsiques de la vida diària i que requereixen atenció de caràcter assistencial, rehabilitador i biopsicosocial, amb la finalitat de millorar o mantenir el seu nivell d'autonomia personal.

Així mateix, proporciona als familiars o persones cuidadores el suport i l'orientació necessària, per a facilitar la seua atenció, afavorint la permanència de les persones majors en el seu ambient familiar i social.

Arxivat a:

Destacats