A quins dispositius electrònics afectarà la imposició del carregador únic?

La Unió Europea aprova una mesura que entrarà en vigor en 2024

Guardar

Smartphone carregant
Smartphone carregant

La Unió Europea (UE) ha aprovat el carregador únic i universal per a mòbils, tauletes i tota mena de dispositius electrònics a partir de la tardor 2024. La normativa imposarà l'obligatorietat d'aquests aparells disposen d'un carregador del tipus USB-C amb l'objectiu de defensar el dret dels consumidors, obligats fins ara a acumular diferents formats de cables i carregadors, i, en aquest sentit, disminuir el fem electrònic provocat pels residus tòxics que provoquen els mateixos.

I és que, concretament, la UE xifra en al voltant de 13.000 tones els residus electrònics que es generen cada any. Amb aquesta mesura es pretén estalviar 250 milions d'euros en solucions de càrrega innecessària i optimitzar així aquests productes

A quins dispositius afectarà?

 

Smartphone carregant
Smartphone carregant

Però, com ens afectarà aquesta mesura en el nostre dia a dia? En primer lloc ens permetrà, amb un únic cable, carregar un gran ventall de dispositius electrònics, com ara smartphones, tauletes, lectors electrònics, càmeres digitals, auriculars i cascos, consoles, eReaders, teclats, dispositius de navegació i altaveus portàtils.

Pel que respecta al cas concret de la telefonia mòbil i tauletes, Apple es veurà obligada a oferir en els seus productes europeus aquesta modalitat de carregador, fet al qual s'oposava. Així, a partir de 2024 desapareixerà el famós "lightning" encara que tot fa indicar que en els seus pròxims models és molt probable que desaparega aquesta ranura i s'opte per la càrrega sense fil.

Aquesta harmonització dels estàndards de càrrega ràpida permetrà als usuaris carregar tots els seus dispositius a una mateixa velocitat.

Algunes excepcions

Rellotge intel·ligent
Rellotge intel·ligent

Aquesta mesura afecta 15 tipus de dispositius, però compta amb algunes excepcions com és el cas dels articles que, per es massa xicotets, no poden incloure aquest tipus de ranura. En aquest cas, tot apunta al fet que quedaran fora d'aquesta norma els rellotges intel·ligents i els monitors d'activitat esportiva.

En el cas dels ordinadors portàtils, també es veuran obligats a incloure el carregador USB-C encara que, per a donar un marge d'adaptació al sector, aquesta mesura comptarà amb 18 mesos addicionals per a ser efectiva.

Arxivat a:

Destacats