Descobreix els cinc pobles més bonics de la Comunitat Valenciana segons National Geographic

National Geographic et convida a descobrir els cinc pobles més bonics de l'interior i del litoral valencià

Guardar

Vista de un pueblo de montaña más bonito según National Geographic
Vista de un pueblo de montaña más bonito según National Geographic

La Comunitat Valenciana destaca pels seus litorals i grans ciutats, plenes de color i festes, que permeten als visitants descobrir la cultura i tradició valencianes. Malgrat això, moltes vegades se'ns oblida l'interior i els pobles més xicotets, que tanquen entre els seus carrers la història i la cultura del poble valencià. National Geographic et convida a conéixer aquesta part més desconeguda de la Comunitat Valenciana amb els cinc pobles valencians més bonics.

El Palmar

En ple cor del Parc Natural de l'Albufera, el Palmar és un municipi envoltat per camps d'arròs i horta. Les barraques i els canals tradicionals del món agricultor valencià han fet créixer a aquest xicotet poble. Font d'inspiració d'artistes i escriptors, com és el cas de Blasco Ibáñez que es va inspirar en aquest paisatge per a escriure Canyes i Fang, en el qual es reflecteix la vida dels pescadors d'aquesta illa de l'Albufera. La tradició pesquera i gastronòmica està present en el dia a dia del poble, sent l'all i pebre el plat més característic del Palmar.

Les Barraques, les antigues cases tradicionals de l'horta valenciana, continuen presents en el poble, com succeeix amb la Barraca de l'Oncle Aranda, que data del segle XIX. És l'única que es conserva de forma original en tota la comunitat, amb parets de tova i sostre de fusta i canyes.

Una altra de les zones més espectaculars del poble és l'embarcador, punt de trobada dels barquers de la zona. A més, podràs realitzar un passeig amb barca, als quals pots incloure si vols menjars o sopars amb productes de la zona, i poder gaudir de les vistes del capvespre en l'Albufera.

Bunyol

El poble de Bunyol es remunta al Paleolític, amb les primeres restes de poblats humans en la zona. El nucli urbà que coneixem actualment va sorgir entorn del gran castell que presideix la localitat, en època musulmana. Situat en el centre de la Comunitat, Bunyol és un dels pobles millor conservats de València.

La seua construcció va finalitzar en el segle XIII, mateix segle en el qual va ser incorporat al Regne de València. Durant el segle XX, Bunyol va ser considerat com un dels focus industrials de la Comunitat Valenciana, però les consegüents crisis de la indústria i el ciment, han fet que la localitat se centre en la seua bellesa i paisatge.

No podem oblidar-nos de la famosa festa de la Tomatina, coneguda a nivell internacional, on durant una hora milers d'assistents participen en una batalla campal en la qual es llancen tomaques. A més, és un lloc perfecte per a practicar turisme rural i gaudir dels seus barrancs, rius, poces, fonts i cascades, amb les quals refugiar-se de la calor de l'estiu.

Chelva

A menys de 60 km de la ciutat de València, Chelva és un pintoresc poble conegut per la Ruta de l'Aigua. Aquesta ruta que creua tot el poble permet conéixer tots els encants d'aquest, sota un paratge natural i un patrimoni que no deixa indiferent a ningú.

Chelva està compost pels barris principals que narren la vida i història dels diferents habitants que han passat per la Comunitat Valenciana. Musulmans, jueus i cristians han conviscut en aquest xicotet poble, deixant la seua petjada en l'arquitectura i en els carrers de Xelva: el barri àrab de Benacacira; el barri morisc del Raval; el barri jueu de l'Azoque; i els barris cristians. Carrers amb cases blanques i blaves que permeten conéixer una mica més la història que ens envolta.

A més de la bellesa natural que conté el poble, amb el paratge natural del Molino, la Penya Cortada, o les diferents senderes que recorren la localitat que permeten una gran varietat de plans i activitats per a no avorrir-se.

Bocairent

Amb orígens que es remunten al Neolític, Bocairent té una complexa forma d'entramats de carrers que van ser dotades pels àrabs amb carrers i cases encimbellades. A la part alta del poble es troba la parròquia de La nostra Senyora de l'Asunción, que es va construir sobre una antiga fortalesa àrab.

A més, el poble compta amb el Museu Arqueològic municipal que convida a descobrir la història del poble fins a l'Edat Mitjana. Molt prop d'aquest es troba la plaça de l'Ajuntament, des de la qual es pot començar la Ruta Màgica, una proposta lúdica per a recórrer i conéixer els carrers del poble.

El tèxtil ha estat molt present en la història de la localitat, amb cases excavades en la roca que van ser trobades en 2008, que van dotar al municipi del reconeixement de la Real Fàbrica de Paños en 1587.

Chulilla

En la falda de la muntanya, sota un castell àrab, trobem al poble de Chulilla. El seu nucli antic, declarat Monument Històric-Artístic, convida a perdre's entre els seus carrers per a arribar fins a la Parròquia del nostre Senyor dels Àngels. Aquest temple s'alça sobre una antiga mesquita entre els segles XV i XVI, i compta amb taulells del segle XVI.

Un altre dels llocs dignes per a visitar és el barri de l'ermita, als afores del poble, on se situa un dels santuaris gòtics de referència, el de Santa Bàrbara.

Però el realment increïble del poble són les seues falçs. Grans barrancs erosionats pel riu Túria, amb parets de fins a 160 metres d'altura i 10 metres d'amplària. Endinsant-te per la ruta dels ponts penjants podràs gaudir d'aquest monument creat per la naturalesa, així com descobrir el Toll Blau, Trascastillo i Els Calderones.

Destacats