Cullera comença a llevar els para-sols que "pillen" lloc: així ha sigut el primer dia

L'Ajuntament de Cullera sanciona des de hui a les persones que planten el para-sol a les 8 del matí i l'abandonen

Guardar

L'Ajuntament de Cullera retira els para-sols que agafen lloc en primera línia de platja
L'Ajuntament de Cullera retira els para-sols que agafen lloc en primera línia de platja

El 21 de juliol ha arribat i amb ell l'Ajuntament de Cullera ha complit amb l'ordenança que impedeix que els estiuejants "pillen lloc" amb el seu para-sol quan s'obri la platja. El Consistori ha représ hui una iniciativa impulsada en 2017 que, amb multes d'entre 750 i 3.000 euros, pretén posar fi a una pràctica molt estesa entre els turistes.

I és que cada matí, a les 8.00 hores, moment en el qual s'obrin les platges, desenes d'estiuejants envaeixen els arenals carregats d'ombrel·les, cadires i fins i tot taules, per a disposar dels millors llocs per a passar la jornada. Uns llocs que són abandonats unes hores per part de les persones que els agafen.

Hui, al voltant de les 8.30 hores, dos quads de la Policia Local recorrien la badia escortant a un vehicle municipal en el qual els operaris han anat introduint les ombrel·les i cadires abandonades per a portar-les a la comissaria central a l'espera de ser recuperades pels seus propietaris. En cas de reincidir, les sancions poden oscil·lar entre els 750 i els 3.000 euros.

Aquesta campanya, amb el lema "No la deixes sola", té l'objectiu de conscienciar a la ciutadania sobre aquesta pràctica. "Quan baixes a la platja... No plantes el para-sol a manera de reserva i te'n vages", afirma la publicació municipal, que recorda que existeix una ordenança que sanciona el fet de "deixar les teues pertinences en l'arena per a reservar el teu lloc i marxar-te".

Des de hui, Cullera aplicarà sancions per a evitar que els estiuejants no "privatitzen" un espai públic que és de tots.

Arxivat a:

Destacats