Concentració contra la discriminació racial a València aquest cap de setmana

Aquest dissabte 25 de març es concentraran nombroses associacions contra la discriminació racial en la Plaça de l'Ajuntament de València

Guardar

Ajuntament de València en la setmana contra la discriminació racial
Ajuntament de València en la setmana contra la discriminació racial

Amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial del 21 de març, aquest dissabte 25 se celebrarà una concentració en la Plaça de l'Ajuntament de València a les 17 hores. Coincideix, a més, que aquest 2023 es compleixen 75 anys de la signatura de la Declaració Universal dels Drets Humans, que va tindre lloc a París en 1948 i que va asseure les bases per a la defensa de la igualtat de totes les persones.

La xenofòbia és un dels principals reptes als quals s'enfronten els migrants i la seua eliminació suposa l'objectiu nombre 10 de l'Agenda 2030, a través dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Segons l'Organització Mundial de les Migracions (OIM), un 3.6 % de la població mundial, és a dir, prop de 281 milions de persones, eren migrants en 2020. L'Agència de l'ONU per als refugiats (ACNUR), aportava més dades i afirmava que, a la fi de 2021, 89,3 milions de persones eren migrants forçosos a conseqüència de persecucions, conflictes, violacions de drets humans o altres esdeveniments que alteren l'ordre públic.

Per això, des de març de 2022 la Comunitat Valenciana compta amb un Observatori valencià per a la igualtat de tracte, la no discriminació i la prevenció dels delictes d'odi, perquè segons la Comissió d'Ajuda al Refugiat (CEAR) establida a València, la Comunitat Valenciana es troba entre una de les cinc comunitats espanyoles on més sol·licituds d'asil es van formalitzar l'últim any que l'associació té registres, 2021, amb un total de 4.259, per sota de la Comunitat de Madrid (18.295), Catalunya (8.519), Andalusia (6.902) i Canàries (5.495).

Les entitats participants en la concentració de demà dissabte 25 de març són la Asociación Rumiñahui, Spai Obert, la Federación Unión Africana, CC.OO., Valencia Acoge, Colombia tierra querida, Movimiento por la Paz, AlpHYC, la Asociación Entreiguales, Bomber Fénix, la Asociació para la Cooperación Entre Comunidades (ACOEC), el Centro Cultural Islámico, la Asociación de Venezolanos en la Comunidad Valenciana (AVEC), la Asociación Cultural de Emprendimiento Social (ACUDES), La Comisión de Ayuda al Refugiado (CEAR), Regularización Ya, la Fundación CEPAIM, Orriols Convive, Mesa de entidades i Voz Marroquí.

Destacats