La Comunitat Valenciana liderarà la creació d'ocupació en les campanyes de Nadal i del Black Friday amb 180.000 contractes

El creixement de les contractacions es modera fins al 8 % pel desproveïment de matèries primeres, la inflació i la invasió russa d'Ucraïna

Guardar

Imatge de rebaixes
Imatge de rebaixes

La Comunitat Valenciana encapçalarà les contractacions en les campanyes de Nadal i el Black Friday amb 178.000 contractes signats, un 8% més que l'any passat, segons les previsions d'Adecco. La companyia de recursos humans suïssa atribueix el menor creixement de les xifres a la falta de subministrament de les matèries primeres, a la pujada dels preus i a la invasió riure d'Ucraïna com a gran detonant d'aquesta desacceleració.

Aquesta mateixa entitat va assegurar que després de les campanyes de 2020 i 2021 la Comunitat Valenciana va ser l'autonomia on es van signar més contractes. En el panorama nacional, Adecco espera que la xifra de contractes estiga prop de els1.118.000 contractes, 82.000 més que en 2021. Si les xifres d'enguany es compleixen, la Comunitat Valenciana representarà el 15,25% de les contractacions de novembre a gener de tota Espanya.

Per províncies, la de València és la líder amb una estimació prop de 140.000 signatures, un increment del 9%. La segona és Alacant que s'espera que tramitarà 21.000 contractes, un 5% més; mentre que la de Castelló tancarà el rànquing amb 17.200 ocupacions, la qual cosa representa una pujada del 7%.

El comerç electrònic, la distribució i l'hostaleria com a pilars

Quant als sectors, el terciari o serveis acapararà un 46,7% del treball que s'espera generar entre novembre i gener. El sector secundari relatiu a la indústria patirà un increment del 33,2%. El sector primari o agrari tindrà prop d'un 20% de pujada pel quasi residual 0,3% de la construcció.

Aquesta dependència clara del sector serveis deixarà al comerç electrònic, la distribució i l'hostaleria com a grans nínxols de contractacions. Per tant, els perfils laborals més demandats continuaran sent els típics d'aquestes dates: mossos de magatzem, repartidors, personal d'atenció al client, cuiners i cambrers.

Arxivat a:

Destacats