El centre intergeneracional d'Ontinyent naix com a "espai de convivència"

Comencen les obres de l'edifici del carrer Delme amb una inversió d'1,33 milions d'euros cofinançats pel programa europeu EDUSI

Guardar

Recreació del nou centre intergeneracional d'Ontinyent
Recreació del nou centre intergeneracional d'Ontinyent

Ontinyent fa un pas més per a disposar a la ciutat d'una nova infraestructura clau: el centre intergeneracional. Una instal·lació que ha començat aquesta setmana la seua construcció i que serà una realitat el mes d'abril de 2024, en comptar amb un termini d'execució de 15 mesos.

El nou centre intergeneracional d'Ontinyent se situarà al carrer Delme, en el barri de Poble Nou, dotant a la zona d'un edifici de quatre altures amb usos com a centre social, d'oci i cultura, a més d'habitatges per a gent jove i també persones majors que visquen soles.

La seua construcció suposa una inversió d'1,33 milions d'euros, IVA inclòs, cofinançada al 50% per fons europeus FEDER del programa EDUSI.

Centro intergeneracional de la calle Delme de Ontinyent
Centre intergeneracional del carrer Delme d'Ontinyent

Un espai de convivència

Concretament, l'edifici disposa de 750 metres de titularitat municipal, que actualment comprén un bloc de cases sense ús en els números 1, 3 i 5 del carrer Delme, dividit en 14 pisos d'entre 30 i 164 m² d'extensió i un magatzem de 23 m².

Aquesta instal·lació es configura mitjançant dos accessos independents: un des del carrer Delme 3 per a l'ús dotacional desenvolupat en la planta baixa i primera; i un altre des del carrer Delme 1 per als habitatges de les plantes segona i tercera. Aquest accés albergarà els serveis comuns i cambres d'instal·lacions.

Així, l'edifici donarà resposta al programa d'activitats plantejat per l'Ajuntament actuant com a pol d'atracció intergeneracional, cosa que permetrà la dinamització social d'aquesta zona de la ciutat.

Recreació del nou centre intergeneracional d'Ontinyent
Recreació del nou centre intergeneracional d'Ontinyent

L'ús intergeneracional es durà a terme en la planta baixa i la primera, connectades per escala i ascensor adaptat i incorporant el pati posterior com a extensió dels espais construïts. La planta baixa es destinarà com a centre cívic distribuït de manera que pot organitzar-se una cartera completa de serveis socioculturals per a qualsevol persona del barri.

En la planta primera se situarà l'espai jove amb la reserva de funcions prevista en el programa i una flexibilitat de compartimentació que s'adaptarà a les diferents propostes d'activitats i aforaments. A més, es projecten lavabos adaptats i una habitació de neteja en cada planta. Finalment, les plantes segona i tercera seran les destinades a l'ús residencial.

Els regidors Óscar Borrell i Pablo Úbeda han visitat l'inici de les obres del centre intergeneracional d'Ontinyent
Els regidors Óscar Borrell i Pablo Úbeda han visitat l'inici de les obres del centre intergeneracional d'Ontinyent

Els fons europeus, clau per a la transformació d'Ontinyent

Els regidors de Territori i Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Ontinyent, Óscar Borrell i Pablo Úbeda, respectivament, visitaven aquest dilluns l'inici de les obres. En el cas de Borrell, l'edil explicava que l'actuació, executada per l'empresa local Construcciones Francés, "tindrà un gran impacte en el barri del Poble Nou, una zona en la qual l'Ajuntament ja fa esforços per a incorporar serveis i punts d'atenció d'altres administracions".

Segons Óscar Borrell, es tracta d'"un concepte innovador d'espai, un lloc de convivència on coexistiran majors i joves, i una actuació que arriba després d'un llarg camí i un intens treball de l'anterior regidor de Territori, Joan Sanchis, perquè les obres pogueren començar durant l'inici de 2023".

Per part seua, Pablo Úbeda incidia en la importància de les actuacions incloses dins del programa EDUSI, un programa que "transformarà la ciutat", amb 5 milions d'euros aportats entre la Unió Europea i l'Ajuntament d'Ontinyent per a millorar infraestructures. "Obres com aquesta, les ja executades en l'anell ciclopeatonal i el pavelló Europa, o les que s'estan executant en el Mercat Municipal o amb la segona fase del Museu Tèxtil i el nou centre de formació adjacent, tindran un gran impacte a la ciutat", destacava el regidor.

Destacats