La carrossa de l'Orgull LGTBIQ+ arriba a la Ribera Alta amb una festa que visibilitzarà el sexili

La localitat de Guadassuar acollirà la celebració de l'Orgull aquest dissabte, 20 d'agost

Guardar

Festa Orgull
Festa Orgull

Al llarg dels anys, han sigut moltes les persones que s'han vist forçades a abandonar el seu lloc d'origen per raons d'identitat o orientació sexual, emigrant del món rural a les ciutats. De fet, d'acord amb l'estudi realitzat per l'Agència dels Drets Fonamentals de la Unió Europea (2020), "únicament el 13% de la població europea LGTBIQ+ afirma viure en un entorn rural". Un fenomen que es coneix amb el nom de sexili i que, gràcies a la campanya 'Hi ha ganes d'Orgull de Poble' es pretén visibilitzar.

El tret d'eixida d'aquesta campanya, en la qual participa J&B, va tindre lloc en la corrala del Museu d'Arts i Tradicions Populars de Madrid, on es van concentrar rostres tan coneguts, com a Palomo Spain, Juan Vidal, Eduardo Navarrete o Angy Fernández, entre altres. No obstant això, la carrossa de l'Orgull està recorrent, durant tot l'estiu, els diferents pobles d'Espanya per a reivindicar els drets del col·lectiu. Una iniciativa que va més enllà de la celebració del Dia de l'Orgull, i que ara arriba a la comarca de la Ribera Alta.

Concretament, serà la localitat valenciana de Guadassuar qui aculla aquesta festa de l'Orgull dissabte que ve, 20 d'agost. Però, en què consistirà? El pregó començarà a les 20.15 hores de la mà de Choriza May, Drag Race UK; i continuarà amb l'actuació de Vania Vainilla.

Carrossa Sol
Carrossa Sol


A les 20.50 hores, serà el torn del bingo amb Patricia Galván, activista LGTBIQ+ i una de les protagonistes del projecte; mentre que a les 21.45 hores arribarà el Drag Show amb Casa Futura. La festa de l'Orgull a Guadassuar acabarà amb l'actuació de Choriza May, a les 22.45 hores; i la música del Dj Roi Porto, que començarà la sessió a les 23.15 hores.

La carrossa Sol, que està recorrent diversos pobles del país, és un homenatge a José Pérez Ocaña, pintor, artista, performer i activista LGTBIQ+ durant la transició. "La seua figura reflecteix eixa realitat del sexili que volem donar a conéixer", assenyalen des de l'organització. Inspirada en el vestit que Ocaña va vestir el dia que va tornar al seu poble natal, Sol recorrerà milers de quilòmetres per l'Espanya rural per a celebrar i portar l'Orgull més enllà de les grans ciutats.

Finalment, cal destacar que aquesta iniciativa compta amb el suport tant de l'actor i director, Eduardo Casanova, com de la cantant Soleá Morente unint-se en una peça audiovisual en la qual una nova versió del tema 'Volver' s'ha convertit ja en l'himne d'aquesta campanya.

Arxivat a:

Destacats