Caixa Popular i INCLIVA s'uneixen en la lluita contra el càncer de mama

La cooperativa valenciana donarà 20 € de cada nou client a la investigació del càncer de mama

Guardar

Dona sostenint un llaç rosa, símbol de la lluita contra el càncer de mama
Dona sostenint un llaç rosa, símbol de la lluita contra el càncer de mama

D'acord amb l'Organització Mundial de la Salut (OMS), el càncer de mama, a més de ser el més comú a nivell mundial, és la principal causa de mortalitat entre les dones. A Espanya, segons l'Associació Espanyola contra el Càncer, s'estima que el nombre de morts per càncer de mama va ser de 6.606, la qual cosa representa prop del 17% de totes les defuncions per càncer en la dona al nostre país, i el 3,3% del total de morts en les dones.

Per sort, la mortalitat pel càncer de mama està experimentant, en els últims anys, un descens gràcies a la millora dels tractaments. Una millora que no seria possible sense investigació. Les dades continuen sent preocupants. De fet, a la Comunitat Valenciana, a 19 d'octubre de 2022, s'havia diagnosticat, en l'últim any, 3.654 casos de càncer de mama, segons dades de l'Observatori de l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC).

En aquest context, Caixa Popular ha llançat una campanya de suport a l'Institut d'Investigació Sanitària INCLIVA, que es prolongarà fins al pròxim 30 de novembre, amb l'objectiu de recaptar més fons per a destinar-los a la investigació. Així, per cada nou client de Caixa Popular, la cooperativa valenciana donarà 20 € en el seu nom al projecte de lluita contra el càncer de mama que lidera l'oncòloga Anna Lluch. A més, sortejarà cinc targetes regal de 500 € entre totes les persones amb més de 18 anys que es facen clients de l'entitat financera.

"Forma part de l'ADN de Caixa Popular la implicació en aquells projectes que ajuden a crear una societat més sostenible, més igualitària i, sobretot, que milloren la vida de les persones. I, sens dubte, INCLIVA realitza una labor fonamental en la lluita contra el càncer de mama", ha assenyalat Mar Mestre, directora de comunicació i líder del programa Caixa Popular Dona.

Per part seua, des d'INCLIVA han agraït aquesta iniciativa de Caixa Popular que "afavoreix la investigació, sensibilitza a la població enfront d'aquesta malaltia i, a més, se suma a altres de les seues accions de conscienciació, com les relacionades amb la igualtat de gènere".

I és que, sens dubte, la igualtat és un dels valors de Caixa Popular des de la seua creació, fa ja més de 40 anys. Per això, compta amb el projecte Caixa Popular Dona, que té com a objectiu ser l'entitat preferida per les dones. "La coherència interna és fonamental i en Caixa Popular ens agrada dir que la igualtat no és una moda, perquè és un valor que sempre ha sigut present. Així, el 53% dels departaments són dirigits per dones i realitzem estudis amb l'objectiu de contribuir a aquesta lluita a través d'aquest projecte", ha destacat Mar Mestre.

Targeta Dona

I una de les fites d'aquest programa és el llançament de la targeta Dona, la primera targeta bancària que promou la igualtat de gènere en destinar un percentatge dels beneficis obtinguts pel seu ús a projectes socials d'associacions i entitats que fomenten la igualtat entre les persones.

Gràcies als fons recaptats, s'han posat en marxa iniciatives com les Ajudes per la Igualtat, dirigides tant a millorar l'ocupabilitat i oferir formació a dones víctimes de violència de gènere; com a millorar l'autonomia de dones que pateixen explotació sexual; oferir tallers per a dones diagnosticades en salut mental; o realitzar una intervenció especialitzada per a dones amb trastorn addictiu víctimes de la violència masclista, entre altres.

Iniciatives emmarcades dins del programa Caixa Popular Dona que es complementen amb altres accions, com la visibilització d'empresàries valencianes referents en els seus sectors; col·laboracions amb la Fundació Novaterra per a promoure el projecte Dona Emprén d'autoocupació per a dones amb pocs recursos; o jornades per a la sensibilització i l'educació en igualtat de drets i oportunitats.

Arxivat a:

Destacats