Bravo: "Les noves infraestructures dels Bombers i Bomberes Forestals milloraran la seua capacitat de resposta i eficàcia enfront de les emergències"

Guardar

La consellera Gabriela Bravo ha visitat la Base de La Vallesa de Paterna
La consellera Gabriela Bravo ha visitat la Base de La Vallesa de Paterna

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, s'ha reunit amb l'equip directiu de la Societat Valenciana de Gestió Integral de les Emergències (SGISE) per a supervisar l'execució del Pla d'Infraestructures de l'empresa pública. Posteriorment, Bravo ha visitat la Base de La Vallesa de Paterna, una de les instal·lacions de nova construcció.

La responsable d'Interior ha indicat que la Generalitat ha invertit 5,1 milions d'euros en el Pla d'Infraestructures per a la modernització i millora de 27 de les 56 bases que acullen les 62 unitats del Servei de Bombers i Bomberes Forestals.

Bravo ha destacat que "les noves infraestructures del servei milloren la capacitat de resposta i l'eficàcia d'uns professionals que han de fer front a catàstrofes cada vegada més complexes causades pel canvi climàtic i l'escenari multiemergència en el qual estem immersos".

Segons ha indicat la consellera de Justícia, en 2023 s'executaran noves actuacions en 10 infraestructures. Concretament en la base de la unitat i el centre logístic de Morella, les noves instal·lacions en Planes i Titaguas, la reforma integral de les instal·lacions d'Utiel i Cabanes, l'adequació de les de Calles, Fuenterrobles, Ayora i la construcció d'un circuit de pràctiques per a conducció d'autobombes i vehicles 4x4 a Onil.

La consellera ha remarcat que, en paral·lel a la millora de les Bases del Servei de Bombers i Bomberes Forestals, "ja estan a ple rendiment els tres centres logístics d'emergències distribuïts per tot el territori, que serveixen de suport a les unitats d'intervenció". Es tracta dels magatzems de Paterna, Castelló i Alcoi i durant el mes de gener es preveu l'obertura del nou magatzem de la Vega Baixa.

Després de la reunió de treball, Bravo ha visitat la base de La Vallesa, un exemple -ha dit- "del nou model de Base d'Emergències". Es tracta d'una instal·lació construïda sota els principis de funcionalitat, seguretat, eficiència energètica, i inclusió.

Les dependències compten amb una zona d'entrenament, vestuaris, un espai de formació, despatxos de treball, una àrea de descans, a més de garatge amb taller i magatzem.

La base de La Vallesa, ha agregat, "suposa un equipament estratègic de protecció del Parc Natural del Túria, un dels espais protegits més pròxims a la ciutat que s'ha pogut preservar del creixement urbanístic i industrial".

Més i millors mitjans

La consellera ha afegit que a la millora de les infraestructures s'uneix un millor equipament del servei, que ja es tradueix en nous equips de protecció individual. "Es tracta d'EPIS per a escenaris meteorològics adversos. El nostre objectiu és comptar amb uniformes que s'adapten a la diversitat d'emergències ateses, com a inundacions, grans nevades i altres catàstrofes derivades de l'emergència climàtica en les quals abans no intervenia aquest servei", ha agregat.

Destacats