Bravo i Bueno signen un conveni amb les universitats públiques per a la mobilitat laboral de les víctimes de violència de gènere

Guardar

Signatura del conveni per a la mobilitat laboral de les víctimes de violència de gènere
Signatura del conveni per a la mobilitat laboral de les víctimes de violència de gènere

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i la d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, han signat aquest dimarts amb les cinc universitats públiques valencianes un conveni que permetrà que les empleades públiques de les institucions acadèmiques que siguen víctimes de violència de gènere puguen mantenir el seu ús i també els seus salaris si, a causa de la seua situació com a víctimes, es veren obligades a canviar la seua localitat de residència.

Aquestes dones podran demanar el trasllat des dels seus respectius llocs de treball, tant entre les diferents institucions acadèmiques com amb l'Administració de la Generalitat i viceversa.

El conveni ha sigut ratificat, a més de per les dues conselleres, per les rectores de les universitats de València i Alacant, Mavi Mestre i Amparo Navarro; els rectors de la Universitat Politècnica de València i de la Miguel Hernández d'Elx, José Esteban Capilla i Juan José Ruiz, respectivament, i pel vicerector de la Universitat Jaume I de Castelló, Vicente Cervera. A tots ells, Bravo els ha agraït el seu compromís en la lluita contra la violència de gènere.

Per a Bravo, amb la signatura d'aquest conveni "sumem conviccions, forces i, sobretot, recursos per a ajudar a les víctimes del terrorisme masclista en un flanc tan important en la vida de les persones com és l'econòmic i el laboral".

A més, la titular de Justícia ha destacat que les víctimes de violència de gènere "han de saber que no estan soles i que tota la societat, amb les seues institucions al capdavant, els ajudaran en el precís instant que facen el pas per a denunciar i el continuaran fent durant tot el temps que siga necessari fins que recuperen la seua dignitat, la seua autoestima i les seues vides".

Bravo ha assegurat que seria desitjable aquesta iniciativa "no es quedara només en l'àmbit del públic i que servira de guia i exemple per a la resta del teixit productiu ‒ i especialment a les grans empreses que compten amb diversos centres de treball‒ en el cas que tingueren entre el seu personal a dones afectades pel terrorisme masclista".

Per això, ha oferit "l'assessorament de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública per a articular sistemes de trasllat laboral i protecció per a les víctimes de Violència de Gènere".

Per part seua, la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha destacat l'esforç que des de les universitats públiques s'està realitzant en temes d'igualtat i sensibilització contra la violència de gènere. Bo ha ressaltat el fet que en la Comunitat Valenciana tres de les cinc rectores siguen dones: "És un exemple molt significatiu a favor de la igualtat i la modernitat en les universitats".

A més, Josefina Bueno ha incidit en l'esforç que estan fent les universitats perquè les dones siguen cada vegada més partícips en tots els àmbits de la vida acadèmica. "És visible el compromís social de les universitats perquè els campus siguen espais lliures de violència de gènere i on els valors de la igualtat s'impregnen a tota la comunitat universitària", ha declarat Josefina Bueno.

Destacats