Aquests són els quatre gelats de supermercat més 'saludables' segons l'OCU

L'Organització de Consumidors i Usuaris ha realitzat una comparació entre 50 gelats

Guardar

Gelats de gel fets a base de fruita
Gelats de gel fets a base de fruita

Arriba l'estiu i amb ell una de les postres més mítiques: els gelats. Tant xiquets com adults gaudeixen d'aquest refrescant dolç, que pot ser perillós si s'abusa d'ell per les altes quantitats de sucre i altres edulcorants que la majoria d'ells contenen. És per això, que l'Organització de Consumidors i Usuaris ha realitzat una llista amb 50 gelats venuts en supermercats en la qual ha comparat els seus valors nutricionals i els ha ordenats segons la seua qualitat o segons el seu preu, depenent del que el consumidor seleccione.

En aquesta llista, el consumidor pot observar la puntuació que el producte rep en el Nutriscore, el sistema d'etiquetatge per a facilitar als usuaris la informació nutricional, així com el tipus de gelat (hi ha quatre tipus de gelats), el seu format i els seus valors nutricionals. A pesar que els gelats no són les postres més saludables del mercat, es pot dir que els millors són els que estan fets de gel i sorbets o sucs de fruita.

El gelat de gel més saludable segons la llista comparativa de l'OCU és el 'Pirulo Cool Maduixa', de la marca Nestlé, un clàssic d'estiu, amb una puntuació B en el Nutriscore. El paquet compost per 5 unitats ronda els 4€ i els seus ingredients són aigua, puré de maduixa, sucre, suc i aromes naturals.

Un altre tipus de gelats molt populars són els de llet, normalment acompanyats per una base de nata gelada. L'OCU ha situat com el millor d'aquest tipus el 'Huracán' de la marca Gelatelli. Aquest gelat, que pot adquirir-se en els supermercats Lidl, ha rebut la qualificació C del Nutriscore, i la caixa de 7 unitats té un preu de 1,69€.

Els gelats denominats com a mixtos combinen els ingredients característics dels de llet i els de gel. Segons l'OCU, el més saludable d'aquest tipus que els consumidors espanyols trobaran en el supermercat és el 'Frigo Mini Twister Pineapple', de la marca Frigo. També amb una C en el Nutriscore i amb un preu d'al voltant de 4€, ve en paquets de 8 i conté diferents sabors.

Finalment, podem diferenciar també la categoria de cons i sàndwitx, entre els quals destaca el 'Sàndwitx Nata' de Nestlé. Amb una puntuació de D en el Nutriscore, el paquet de 6 pot comprar-se per 3,50€.

Arxivat a:

Destacats