Aquests són els centres d'atenció social que passaran a ser gestionats per l'IVASS

La Generalitat recupera per al sistema públic 14 centres d'atenció social

Guardar

Dependència. Foto de National Cancer Institute
Dependència. Foto de National Cancer Institute

La Generalitat Valenciana treballa per a recuperar per al sistema públic un total de 14 centres d'atenció social. Uns centres que revertiran la seua gestió privada a pública i que passaran a ser gestionats per l'Institut Valencià de Serveis Socials (IVASS) en el primer trimestre de 2023.

Així ho va anunciar la setmana passada Aitana Mas, vicepresidenta i portaveu del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives durant la seua primera compareixença en Les Corts. Entre aquests centres es troben els primers centres de dia de persones majors de gestió directa.

Concretament, els centres que passaran a disposar d'una gestió pública són: CEEM Bétera, CD Betxí, CD Monòver, RPDF-CD Paterna, CD i CO Ademús, RPDM Alpont, CD Meliana, CD Font de la Figuera, CD Agullent, CD-DF Garrofers, RPDF Torrevella, CAT Russafa i CD Benaguasil. Entre ells, 8 són nous, mentre que la resta s'han hagut d'equipar o fer adaptacions respecte als edificis heretats.

La vicepresidenta y consellera de Igualdad y Políticas Inclusivas, Aitana Mas
La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas

Major protecció pública

Tal com reconeixia la mateixa Aitana Mas, aquesta mesura s'emmarca dins de l'"acceleració en la reversió de serveis públics de gestió directa" prevista pel Consell per als pròxims mesos, perquè "la crisi no pot tornar a servir de pretext per a privatitzar els nostres serveis públics, sense per a impulsar una major protecció pública".

Aquesta actuació se suma a altres mesures que impulsarà el Consell per a "accelerar les reversions sanitàries", entre les quals ha destacat la recuperació per a la Generalitat, des de l'1 de juliol, "del servei de farmàcia que estava en mans de la multinacional Domus Vi", incidia la vicepresidenta.

Aquesta no serà l'única recuperació de serveis per part de la gestió pública, ja que, gràcies a la nova Llei d'Igualtat es recuperaran els serveis de neteja i els menjadors a les escoles, hospitals i residències de persones majors.

Destacats