Aquestes són les propostes escollides a "Ontinyent Participa 2023"

"Ontinyent Participa 2023" és la tercera edició més votada amb 5.437 persones participants

Guardar

Ontinyent
Ontinyent

Ja es coneixen les propostes escollides per part de la ciutadania de l'edició de 2023 d'"Ontinyent Participa", una edició que s'ha convertit en la tercera amb més participació amb 5.437 persones participants. En total, s'han emés 19.481 vots i ha votat un 17% del cens de persones majors de 16 anys, un resultat que és important posar en perspectiva perquè altres ciutats semblants a Ontinyent estan al voltant d'un 5 o un 7% de participació.

Des de la posada en marxa del procés en 2014, només han registrat més vots les edicions de 2018 (5.670 vots) i 2016 (5.833 vots).

Les cinc propostes més votades enguany d'entre les 10 finalistes abasten aspectes com ara medi ambient, joventut, patrimoni i urbanisme. En concret, són la substitució de les llums del carrer per leds de baix consum (3.106 vots); obres de reparació i millora en l'ermita de Sant Esteve (2.690 vots); programació jove amb discomòbils (2.448 vots); recuperació i posada en valor de la senda de la Font de la Puríssima (2.164 vots); i millores al barri de Sant Rafel, on s'inclouen el canvi de llum al Parc de Sant Rafel i la instal·lació d'una tirolina i de gronxadors per a xiquets amb diversitat funcional (2.113 vots).

Les regidores Virtudes González i Natàlia Enguix presenten els resultats d'Ontinyent participa 2023
Les regidores Virtudes González i Natàlia Enguix presenten els resultats d'Ontinyent participa 2023

Execució real dels projectes guanyadors

Les regidores Natàlia Enguix (Govern Obert) i Virtudes González (Participació Ciutadana) donaven a conéixer aquest matí els resultats d'un procés que finalitzava en la passada mitjanit la fase de votacions, i es felicitaven per "la lliçó de democràcia participativa, civisme i estima pel seu poble" donades per la ciutadania.

Les dues edils incidien en el fet que "tant els votants com els proposants han pogut veure l'efectivitat del procés i com l'execució real dels projectes guanyadors legitima sense cap mena de dubte aquest procés participatiu". En aquest sentit, en les dues edicions més recents (2021 i 2022), les propostes s'executaren al 100% durant el mateix any amb una inversió que superava els 270.000 euros.

Pel que fa a la participació, Enguix apuntava els factors que han influït positivament en aquest fet, com que les persones i entitats no sols han presentat propostes interessants, sinó que també s'han implicat en la seua difusió, "que és, en definitiva, l'esperit de l'Ontinyent Participa: aconseguir la implicació activa de la ciutadania en la gestió municipal".

Virtudes González, per la seua part, remarcava la importància de dinamitzar el procés "perquè hi ha molta gent major que no té accés a les noves tecnologies i el fet d'apropar la votació a tota la ciutadania, explicant les diferents propostes i ajudant a votar, és necessari, i així ens ho ha fet arribar molta gent".

Destacats