Aquestes seran les noves parades del bus intercomarcal a Ontinyent

L'Ajuntament d'Ontinyent i la Generalitat treballen en una reorganització que inclou quatre línies de transport que s'afegiran al bus interurbà ja existent

Guardar

Parada del bus interurbà a Ontinyent
Parada del bus interurbà a Ontinyent

L'itinerari que realitza el bus intercomarcal a Ontinyent tindrà una reestructuració que acostarà les parades a l'hospital, el campus universitari i el barri de Sant Rafel.

Tal com reconeix la regidora de Transport, Inma Ibáñez, "són canvis complexos, que inclouen el trasllat d'algunes parades, com la que tenim previst crear en el número 2 de l'avinguda de València, que substituirà la que hi ha actualment al carrer Músic Vert, i que permetrà atendre les peticions del veïnat del barri de Sant Rafel d'acostar el servei a aquesta zona".

En concret, el Projecte de Servei Públic de Transport de Viatgers per Carretera CV-115, que afecta les comarques de La Vall d'Albaida, La Costera, La Safor i l'Alcoià, contempla un total de nou línies, de les quals quatre passen per Ontinyent: la línia 2 entre Ontinyent i Xàtiva, dividida en línia 2A (per Albaida, amb Bufali i Carrícola a la demanda) i 2B, per l'Olleria; la línia 5 entre Castelló de Rugat i Ontinyent, dividida en 5A (per Otos), 5B (per Bèlgida) i 5C entre Atzeneta d'Albaida i Ontinyent; la línia 6 entre La Font de la Figuera i Ontinyent; i la línia 7 entre Banyeres i Ontinyent.

Donar resposta a la nova realitat de la ciutat

Ibáñez destaca "el treball conjunt amb la Generalitat perquè aquests canvis i novetats ens permeten fer l'accés a aquest servei el més còmode i segur possible per a la ciutadania".

Per la seua banda, el regidor de Territori, Óscar Borrell, es reunia recentment amb Vicente Adam, cap de Servei de Transport Públic i Coordinació Intermodal, per tractar al voltant d'una estructuració que acostarà les parades del bus intercomarcal a l'hospital, el campus universitari i el barri de Sant Rafel.

Borrell explicava que "és una distribució que pretén donar resposta a la nova realitat de la ciutat i atendre millor les necessitats de la ciutadania. El transport en bus és molt important per vertebrar les nostres comarques i ajudar a veïns i veïnes a reduir la dependència del cotxe per traslladar-se".

Destacats