Aquestes són les noves línies nocturnes que connectaran els municipis de València

Des de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat han confirmat que es licitaran abans que acabe l'any

Guardar

Linia 150 de MetroBus
Linia 150 de MetroBus

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat continua millorant el servei de transport públic a València i la seua àrea metropolitana amb l'objectiu de fomentar una mobilitat més sostenible. Per això, a més de facilitar l'ús dels diferents mitjans de transport públic amb la posada en marxa de la targeta SUMA; així com la millora de la xarxa de Metrovalencia amb la inauguració de la Línia 10 o la reactivació del servei nocturn de metro els caps de setmana i festius; ara la Conselleria dona un impuls al servei de MetroBus.

D'aquesta manera, tal com va avançar la consellera Rebeca Torró, la setmana passada durant la seua compareixença a Les Corts, abans que acabe l'any es licitaran noves línies nocturnes d'autobús que connectaran els diferents municipis de l'àrea metropolitana de València. Així, tal com s'ha confirmat des de la Conselleria, les noves línies són les següents:

En el cas de l'Horta Sud, s'activaran un total de quatre línies d'autobús nocturnes. Aquestes són: l'L-5N, que connectarà València amb els pobles de Benetússer, Alfafar, Massanassa, Catarroja, Albal, Beniparrell, Silla, Alcàsser i Picassent; l'L-3N entre València, Manises i Aeroport; l'L-5N, que passarà des de València per Xirivella, Alaquàs i Aldaia; i finalment l'L-8N que circularà per Torrent, Picanya i Paiporta fins a arribar a València.

Un autobús de MetroBus
Un autobús de MetroBus

Quant a l'Horta Nord, les línies nocturnes que es posarà en marxa seran: la Línia 5N entre Puçol, El Puig i Rafelbunyol; així com la 5Nb que s'estendrà, a més, fins a València passant per la Pobla de Farnals, Massamagrell, Museros, Albalat dels Sorells, Foios i Tavernes Blanques; i, finalment, la 7N que recorrerà València, Pobla de Farnals, Puig i Sagunt.

Finalment, a la comarca de Camp del Túria, es crearà l'L-10N, una línia nocturna que connectarà València amb els municipis de Sant Antoni de Benaixeve, L'Eliana, La Pobla de Vallbona, Benaguasil, Benissanó i Llíria. Aquesta línia també tindrà parada a Burjassot (Horta Nord).

Aquestes línies tindran servei nocturn durant les 24 hores els caps de setmana, festius i vespres de festius.

Destacats