Aquestes són les platges valencianes que tindran zones de descans a la riba de la mar

Aquestes zones per al descans estaran en funcionament durant tota la temporada estival

Guardar

Zona de bany accessible de descans
Zona de bany accessible de descans

Per als turistes, les platges són els llocs ideals per a descansar de la rutina i gaudir de l'estiu. Per això, Turisme CV ha instal·lat un total de 12 zones de bany accessible per al descans a les platges de la Comunitat Valenciana, i dues es troben a la província de València: a la platja de la Pobla de Farnals i una altra a Cullera.

Aquestes zones comptaran amb unes estructures metàl·liques triangulars d'acer inoxidable amb cadires de plàstic en la part interna situades en la zona de la platja en una altura mitjana de 0,50 metres d'aigua juntament amb boies indicatives per a la protecció dels usuaris. A més, per a protegir els turistes dels raigs del sol a les persones que estiguen assegudes en les cadires, comptaran amb un tendal-lona superior que protegirà dels raigs de sol, tal com ha informat la Generalitat en un comunicat.

Per a poder accedir a aquestes zones de descans de la manera més fàcil possible, l'estructura estarà composta per un corredor amb baranes per a facilitar a les persones amb mobilitat reduïda l'accés a la zona i als canals de nada que acompanyen a l'estructura.

Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, ha assenyalat que aquest tipus d'instal·lacions milloraran la qualitat de les platges, ja que "farà més gratificant l'estada dels turistes a les nostres platges". A més, ha volgut recordar la implicació de la Generalitat en l'accessibilitat de les platges de l'autonomia perquè totes les persones puguen gaudir de la platja amb la creació de les platges accessibles (amb zona d'aparcament reservat, rampes d'accés, senyalització, instal·lació de zones d'ombra...), al mateix temps que ha recalcat que aquestes infraestructures "estan pensades i dissenyades perquè l'experiència de bany siga el més confortable i inclusiva".

Aquests punts estaran disponibles des de principis d'agost fins al 31 d'agost, és a dir, durant tota la temporada estival.

Destacats