Aquestes són les 4 noves seccions que ampliaran la xarxa d'EOI valencianes per al curs 2023-2024

La consellera va aprofitar la seua visita a la nova mediateca de l'EOI d'Elx per a parlar de les noves seccions valencianes per al pròxim any

Guardar

Escola Oficial d'Idiomes de València
Escola Oficial d'Idiomes de València

Les EOI valencianes són les que més alumnat matriculat tenen de tot l'Estat espanyol. És una realitat palpable que des de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, presidida per la consellera Raquel Tamarit, són conscients. A més, per si no fora poc, la valenciana és l'única autonomia que té una EOI virtual pública, per la qual cosa l'exigència i el treball dedicat a aquest sector encara augmenta més.

Doncs bé, Tamarit, en la seua visita a la nova mediateca de l'EOI d'Elx, oberta a tota la ciutadania, ha aprofitat per a anunciar l'expansió de les EOI valencianes en 4 punts destacats de la Comunitat per al pròxim 2023-2024.

La consellera és conscient de la importància de cuidar-les, donat el paper que compleixen per a la ciutadania. Per això, en el cas de l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) d'Elx, podem vore com la mediateca que han incorporat recentment servirà per a trobar tota classe de recursos en format de material audiovisual i fitxes d'autoaprenentatge. En definitiva, diferents eines i recursos proporcionats amb l'objectiu d'aprendre i practicar diferents llengües o idiomes de manera independent.

En aquesta línia, la Consellería d'Educació, Cultura i Esport ha invertit aproximadament un milió d'euros en la construcció i dotació de les primeres sis mediateques de les EOI. Es tracta, així, d'un servei que, a més d'en l'EOI d'Elx, també es brinda en diverses Escoles Oficials d'Idiomes com és el cas de la de Castelló de la Plana o la de Gandia. A més, d'ací a poc, també es podrà disposar en les EOI de Xàtiva, València-Saïdia i Alacant, en les quals ja estan pronosticades les obres.

La consellera d'Educació, Raquel Tamarit
La consellera d'Educació, Raquel Tamarit

Tamarit, juntament amb el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, ha conegut, a través de la mà de l'equip directiu de l'Escola Oficial d'Idiomes d'Elx, les possibilitats que ofereix la recent mediateca no solament a l'alumnat de l'escola, sinó també a totes aquelles persones que es troben atretes per millorar el seu nivell d'idiomes, la qual cosa és un aspecte cada vegada més important en la societat actual a l'hora de trobar treball.

La mateixa consellera ha expressat que "ens fa molta il·lusió veure l'acceptació que estan tenint les mediatecas que ja tenim en funcionament, com aquesta d'Elx". També, ha agregat que amb aquestes mediateques el que es pretén és "posar a l'abast de qualsevol persona una sèrie d'eines per a l'adquisició o el reforç de llengües, a través de la formació contínua i al llarg de la vida en un horari flexible i un format diferent de l'assistència a cursos".

Tamarit ha volgut reivindicar el paper que compleixen aquestes mediateques referint que "no solament són espais dissenyats per a facilitar l'aprenentatge lingüístic de manera autònoma i flexible, sinó que també són un pont cap a la convivència comuna entre cultures, ja que gràcies als intercanvis lingüístics, les xarrades culturals i els tallers pràctics que acullen estem afavorint la relació intercultural i l'estima per les llengües".

Noves seccions per a aprendre idiomes en el 2023-2024

Tamarit, en línia amb el que suposa l'enriquiment educatiu quant a la formació en diferents idiomes i el que s'espera per al curs següent, ha volgut avançar que "la xarxa d'EOI valencianes comptarà amb 4 noves seccions més". En aquest marc, ha avançat que una d'elles, i de les més importants, serà la de Santa Pola, que estarà en l'IES Cap de l'Aljub i que brindarà els idiomes de francés, valencià i anglés. Igualment, ha comentat que "aquesta nova secció dependrà de la d'Elx".

D'altra banda, les altres tres seccions noves per al curs que ve seran la d'Énguera, Riba-roja de Túria i la de Xelva. En el cas de la primera, dependrà de la de Xàtiva i oferirà anglés i valencià per a la comarca de la Canal de Navarrés. De la mateixa manera, les altres dues dependran de l'EOI de Llíria i oferiran també valencià i anglés.

En el cas de la secció de Riba-roja de Túria tindrà la seua seu en l'IES El Quint. Pel que fa a Énguera, aquesta tindrà la seua seu en l'IES d'Énguera en el qual s'allotjaran la secció d'idiomes d'aquesta localitat. Finalment, la nova secció de Xelva se situarà en l'IES Alt Turia.

Les Escoles Oficials d'Idioma valencianes són les primeres en el rànquing d'alumnat en tota Espanya

Sí. És una realitat. Com comentàvem a l'inici, les EOI valencianes són les primeres en el rànquing d'alumnat en tot l'Estat. En aquesta línia, la consellera Tamarit ha detallat que "som la comunitat autònoma amb més gent matriculada en escoles oficials d'idiomes, més del doble que Euskadi i molt per sobre d'autonomies que ens superen en població, ja que comptem amb 15.000 alumnes més que Catalunya i Madrid i 18.000 més que Andalusia".

Per a acabar, Raquel Tamarit ha afirmat que "la millora del nivell de coneixement de les llengües per part dels valencians i les valencianes, apostant per una xarxa pública de qualitat a l'abast de tot el món, ha sigut una prioritat de la nostra conselleria des de fa 8 anys, i prova d'això és que hem passat de 17 a 26, amb 29 seccions en altres poblacions.

Una realitat que casa amb un aspecte clau que la pròpia consellera va apuntar com "hem sigut la primera autonomia que ha engegat una EOI virtual pública".

Destacats