Tens menys de 35 anys? La Generalitat t'ajuda a emancipar-te

Així pots optar a les ajudes a la compra d'habitatge per a joves

Guardar

Interior d'una casa. Foto de Kara Eads en Unsplash
Interior d'una casa. Foto de Kara Eads en Unsplash

La Generalitat Valenciana ha impulsat la tercera edició de les ajudes per a l'emancipació de les persones joves. Unes ajudes que aquest 2023 estaran dotades de 1,6 milions d'euros i que, a més, permetran fer front a la problemàtica de la despoblació. Però, com es pot optar a les ajudes a la compra d'habitatge per a joves?

En primer lloc cal tindre clars dos requisits bàsics: aquestes ajudes es destinen a persones majors d'edat, fins a 35 anys (edat inclosa), i amb ingressos iguals o inferiors a 3 IPREM, que compren un habitatge en un municipi de fins a 10.000 habitants.

L'ajuda a la compra suposarà el 20% del valor de l'adquisició de l'habitatge, no podent superar els 120.000 euros el valor d'adquisició de la mateixa i amb un límit màxim de 10.800 euros per habitatge.

Es concediran les ajudes a aquelles persones que hagen adquirit un compromís de compra o hagueren subscrit contracte o escriptura de compravenda per a un habitatge situat en un municipi rural o un nucli de població de la Comunitat Valenciana durant el període comprés entre l'1 de gener de 2022 (facilitant que aquelles persones que complien els requisits i es van quedar fora de la passada edició per acabar-se el crèdit pressupostari es puguen tornar a presentar) i el 30 de setembre de 2023.

En la baremació, per concurrència competitiva, es tindrà en compte que l'habitatge estiga en un municipi en risc de despoblació, els ingressos i les situacions especials com pertànyer a famílies monoparentals o nombroses, tindre diversitat funcional o haver patit situacions de desnonament, execució hipotecària, violència de gènere, ser víctima de terrorisme o jove extutelat, tindre en acolliment un menor orfe, ser víctima de violència de gènere, situació catastròfica, trastorn mental greu o dona en risc d'exclusió.

Una vegada concedida l'ajuda, s'haurà d'estar empadronat en aquest habitatge un mínim de 5 anys, i ocupar-se un màxim de tres mesos després d'adquirir-se, o sis mesos després de realitzar-se obres de rehabilitació. En aquest sentit, l'ajuda és compatible amb les quals poden oferir altres administracions amb la finalitat d'adquirir habitatge o establir-se en municipi en risc de despoblació, o fons europeus rehabilitació i eficiència energètica.

El període per a sol·licitar aquestes ajudes es va obrir el dilluns 20 de març i finalitzarà el 31 de juliol. Dels 1.600.000 euros d'ajudes, 1.400.000 corresponen al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i 200.000 euros a la Generalitat Valenciana.

Arxivat a:

Destacats