36 entitats de la Comunitat Valenciana han obtingut la marca 'S de Sostenibilitat'

Guardar

Lliurament de certificacions de sostenibilitat ICTE a les entitats que han obtingut l''S de Sostenibilitat' turística en 2023
Lliurament de certificacions de sostenibilitat ICTE a les entitats que han obtingut l''S de Sostenibilitat' turística en 2023

Un total de 36 entitats de la Comunitat Valenciana han obtingut l''S de Sostenibilitat' per part de l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE). Aquest divendres, en Fitur, s'ha celebrat l'acte de lliurament de la mà de la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes i del president de l'ICTE, Miguel Mirones.

Montes ha destacat l'aposta del Consell pel foment d'una estratègia turística centrada en la sostenibilitat, i ha manifestat que per això "participem activament en diferents iniciatives sostenibles, com el Pilotatge de l''S de Sostenibilitat'".

La consellera ha explicat que Turisme Comunitat Valenciana col·labora amb l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola per a impulsar les marques 'Q de Qualitat Turística' i 'S de Sostenibilitat' entre l'oferta turística de la Comunitat Valenciana a través d'un conveni que en 2023 va suposar un import de 160.000 euros.

El conveni de col·laboració de 2023 va incloure dos objectius. D'una banda, els incentius a la renovació i manteniment de la certificació Q o de la S, subvencionant el cost d'auditoria i el de drets d'ús de la marca.

L'altre objectiu del conveni subscrit entre Turisme CV i l'ICTE en 2023 va incloure el pilotatge del certificat 'S de Sostenibilitat'. Aquesta línia consisteix a ajudar a les empreses a la consecució d'aquest segell, conforme a les especificacions tècniques de l'ICTE, que té com a objectiu la contribució a la consecució d'almenys tres Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) dels 17.

Actualment, hi ha 313 certificats d''S Sostenibilitat' turística a escala nacional, i la Comunitat Valenciana és la primera comunitat autònoma en el rànquing nacional, amb 100 certificats.

La consellera Nuria Montes ha posat l'accent principalment que des del Govern valencià es treballa per a promoure pràctiques sostenibles dins del sector turístic. "El nostre objectiu és mitigar l'impacte del turisme, millorant la sostenibilitat", ha ressaltat Montes, per a qui és primordial "demostrar que som un destí obert, dinàmic, mediterrani, en el qual la sostenibilitat és un valor i una realitat fonamental".

Arxivat a:

Destacats