24.537 aspirants per a la primera gran oposició d'Infermeria de València

Sanitat està preparant seus d'examen a València, Alacant i Castelló per a l'oposició d'Infermeria

Guardar

Un sanitari a l'Hospital la Fe de València
Un sanitari a l'Hospital la Fe de València

S'acosta la primera gran oposició d'Infermeria de la Comunitat Valenciana en 20 anys. Un total de 24.537 aspirants es presentaran, diumenge que ve, 27 de novembre, al primer examen de la prova. Sens dubte, una gran afluència de participació que ha portat al fet que la Conselleria de Sanitat haja decidit preparar seus d'examen a Alacant, València i Castelló. I és que en joc estan un total de 3.817 places: 3.372 per accés lliure i altres 445 per promoció interna.

Feia 20 anys que Sanitat no convocava una oposició d'Infermeria amb tantes places. I és que l'acumulat de les tres ofertes públiques de 2017, 2018 i 2019, sumat a l'augment de la taxa de reposició per a rebaixar el percentatge d'interinitat que, actualment és de quasi el 40%, ha provocat que estem davant una de les oposicions més importants per al sector.

De fet, cal remuntar-se a 2003 per a trobar una oposició d'Infermeria similar, quan es van oferir un total de 2.000 places en una OPE extraordinària per a aconseguir la consolidació d'ocupació.

Altres oposicions

D'altra banda, la Generalitat Valenciana ha convocat una oposició amb 2.514 places per a reduir la temporalitat mitjançant un sistema de concurs que reduirà la interinitat en l'administració pública en un 8%. Per a això, es tindrà en compte l'experiència, la titulació, la formació i el coneixement d'idiomes.

El termini per a la presentació de sol·licituds s'ha iniciat aquest dimecres, 16 de novembre, a les 9.00 hores i finalitzarà el 15 de desembre de 2022 a les 23.59 hores.

Es realitzarà en dues fases: cita prèvia i presentació de la sol·licitud. Se li assignarà a l'aspirant una data i una hora per a presentar la sol·licitud perquè dins de la franja assignada realitze la presentació de sol·licituds, per via electrònica, en cadascuna de les convocatòries a les quals es desitge inscriure.

Destacats