22.951 estudiants valencians s'examinaran de la PAU la setmana que ve: ubicació i horaris

Guardar

Estudiantes valencianos realizan pruebas de acceso a la universidad
Estudiantes valencianos realizan pruebas de acceso a la universidad

La setmana vinent es durà a terme la convocatòria ordinària de les Proves d'Accés a la Universitat 2023 (PAU) en la Comunitat Valenciana, i un total de 22.951 estudiants valencians s'han inscrit per a participar en aquestes proves que determinaran el seu accés a l'educació superior.

Una de les estadístiques més destacades és la proporció de gènere entre els estudiants que es presentaran a les PAU. Les dones lideren el camí, representant el 60% de l'estudiantat, mentre que el 40% restant correspon a homes.

Quant a la distribució per universitats, les dues institucions de la província de València encapçalen la llista. La Universitat de València acollirà a 6.562 alumnes, mentre que la Universitat Politècnica de València rebrà a 5.755 estudiants. En total, la província de València comptarà amb 12.317 matriculats a les PAU.

En segon lloc, es troben les dues universitats de la província d'Alacant: la Universitat Miguel Hernández d'Elx acollirà a 4.127 estudiants, seguida de prop per la Universitat d'Alacant, on 3.836 joves s'enfrontaran a les proves.

Finalment, a la Universitat Jaume I de Castelló, 2.671 alumnes realitzaran els exàmens.

La gran majoria dels estudiants que es presentaran a les PAU provenen de programes de Batxillerat, sumant un total de 21.232 joves. Dins d'aquest grup, es destaquen les 12.534 dones que estan perseguint els seus somnis universitaris, en comparació amb els 8.698 homes. Només 1.716 estudiants provenen de cicles formatius, la qual cosa representa un increment d'aproximadament 200 estudiants respecte a l'any anterior.

El calendari d'exàmens està programat per a tres dies consecutius, començant dimarts que ve 6 de juny a les 9.30 a. m. i finalitzant el dijous 8 de juny. Els resultats de les proves estaran disponibles a partir de les 13.00 hores del dia 16 de juny, i els estudiants tindran l'oportunitat de sol·licitar la revisió dels seus exàmens del 19 al 21 de juny a les 14.00 hores. Quant a la convocatòria de juliol, les notes es donaran a conéixer el dia 11 de juliol a partir de les 17.00 hores.

La varietat d'assignatures avaluades es distribuirà al llarg dels tres dies, tant en horari de demà com de vesprada. El primer dia començarà a les 9.30 a. m. amb l'examen d'Història d'Espanya, seguit pel de Valencià. A la vesprada, a les 15.30 hores, es reprendran les proves amb Economia, Biologia i Cultura Audiovisual, i conclouran a les 17.45 hores amb els exàmens de Física i Història de l'Art.

El segon dia se centrarà en els exàmens de Castellà i Anglès en el matí, mentre que a la vesprada es duran a terme les proves optatives de Química, Disseny i Història de la Filosofia a les 15.30 hores, i de Dibuix Tècnic, Geologia i Geografia a les 17.45 hores.

L'últim dia d'exàmens iniciarà a les 9.30 a. m. amb les proves de Matemàtiques, Llatí i Fonaments de l'Art, i continuarà a les 11.45 a. m. amb l'examen de Matemàtiques Aplicades. La jornada finalitzarà a les 15.30 hores amb els exàmens de Grec, Arts Escèniques, Alemany, Francés i Italià.

Destacats