El 2023, clau per a les noves seus judicials de la província de València

El Pla d'Infraestructures de la Conselleria de Justícia suposa una inversió total de més de 270 milions d'euros, més de 44 milions d'ells només l'any vinent

Guardar

Palau d'Alarcó, actual seu judicial de Xàtiva
Palau d'Alarcó, actual seu judicial de Xàtiva

El pròxim 2023 es preveu com a clau per al futur de les noves seus judicials que està impulsant la Generalitat Valenciana. I és que el Pla d'Infraestructures de la Conselleria de Justícia, que preveu una inversió total de més de 270 milions d'euros, destinarà més de 44 milions sols l'any vinent.

Un any en què, a la seua finalització, s'espera que hagen començat més del 70% de les obres de nova construcció, i que s'hagen iniciat el 100% de les rehabilitacions previstes en el pla.

Per al pròxim exercici, el pla compta amb un pressupost global de 87 milions d'euros per a la construcció de nous palaus de justícia, la reforma de diverses seus i l'actuació en altres per a garantir l'accessibilitat i l'eficiència energètica.

Concretament, d'aquesta partida, seran 44,27 milions d'euros els que es destinaran a la construcció de noves seus judicials en el conjunt de la Comunitat Valenciana. A la província de València destaquen els 13,26 milions d'euros als nous jutjats d'Alzira, els 9 milions d'euros per a continuar amb les obres de la nova seu de Llíria i els 15,7 milions d'euros per a la licitació del nou palau de Torrent i per a la finalització de les obres del de Gandia. També es destinaran 12 milions d'euros a l'inici de les obres de la nova Ciutat de Justícia d'Alacant, que suposarà una inversió total superior als 85 milions d'euros.

Espai on s'instal·laran els jutjats d'Ontinyent
Espai on s'instal·laran els jutjats d'Ontinyent

Reforma de les seus judicials

D'altra banda, la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública també contempla una inversió d'1,38 milions d'euros per a la licitació dels serveis d'arquitectura, arqueologia i enginyeria de la nova seu judicial de Xàtiva, que s'iniciarà el pròxim exercici amb l'excavació arqueològica; 2,5 milions d'euros per a la licitació de l'execució d'obres dels jutjats de Sagunt; i 125.000 euros per als jutjats de Villena.

Pel que respecta a les reformes de les seus judicials per a garantir l'accessibilitat i l'eficiència energètica, es destinaran 21,61 milions d'euros. D'ells, destaca la reforma integral del Tribunal Superior de Justícia (TSJCV) de la Comunitat Valenciana, amb un pressupost de 6,75 milions per a 2023; les obres de millora de la seu d'Ontinyent, amb un pressupost d'1,32 milions d'euros; i l'ampliació i reforma dels jutjats de Dénia, amb un pressupost de 876.000 euros. A més, la Conselleria de Justícia destinarà 3,86 milions a actuacions d'eficiència energètica.

Juzgados de Villena
Jutjats de Villena

Pla d'Infraestructures Judicials

El Pla d'Infraestructures Judicials suposarà, en conjunt, una inversió superior als 270 milions d'euros. En el període comprés entre 2015 i 2022 s'han conclòs la construcció de la nova seu del partit judicial de Mislata, l'habilitació dels locals per a la Fiscalia de Gandia, les ampliacions dels jutjats de Nules i de Torrevella, el nou edifici judicial de la Vila Joiosa i nombroses actuacions a la Ciutat de Justícia de València, entre altres projectes.

Així mateix, durant aquest any 2022 han continuat les obres del nou Palau de Justícia a Gandia, amb una inversió de 17,5 milions d'euros, i s'han iniciat les obres de construcció dels edificis de Llíria amb un pressupost de 15,9 milions d'euros; Alzira amb una inversió de 19,9 milions d'euros; la reforma i ampliació dels jutjats de Vinaròs amb inversió de 2,2 milions d'euros; i la rehabilitació integral de la seu del TSJCV amb un pressupost de 25,5 milions d'euros.

Arxivat a:

Destacats