2023-2027: la "legislatura de l'habitatge" per a Puig

Ximo Puig advoca per la mobilització de tots els sòls públics disponibles per a garantir l'accés a un habitatge digne, entre altres mesures

Guardar

Habitatges. Imatge de JJFarquitectos per a GettyImages
Habitatges. Imatge de JJFarquitectos per a GettyImages

La dificultat per a accedir a un habitatge digne és una de les màximes preocupacions en l'actualitat per a les persones joves. El context socioeconòmic actual ha provocat un augment del preu de les hipoteques i dels lloguers que, sumat a la precarietat de molts treballs, fan pràcticament impossible l'emancipació d'aquest sector de la població.

En aquest sentit, el president de la Generalitat Valenciana i candidat a la reelecció pel PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha promés que centrarà els seus esforços en què els pròxims quatre anys siguen "la legislatura de l'habitatge".

Així, en cas que continue com a president, ha promés que duran a terme un pla amb diversos eixos, que inclou la mobilització de tots els sòls públics disponibles, la construcció directa per a lloguer social o el finançament de la promoció privada, en sòl públic, per a lloguer públic.

En la mateixa línia, ha citat l'adquisició de "tots els habitatges possibles" a través drets de tanteig i retracte, compra directa o compra d'emergència, i ha posat en valor les "més de mil habitatges adquirits aquesta legislatura" o la rehabilitació de barris humils.

"L'objectiu serà atendre la urgent necessitat dels joves, intensificar l'eficiència energètica i impactar sobre els preus de mercat", ha recalcat el candidat socialista, qui ha garantit que ho faran "cooperant" amb el sector privat i amb els fons europeus.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig

Autonomia energètica i estat del benestar

Al costat d'aquesta mesura, el president incideix en l'energia com a eix fonamental per a aconseguir l'autonomia energètica, un dels principals "repte" a aconseguir en 2030. Per això, Puig s'ha compromés a aconseguir un pacte valencià per l'energia amb agents polítics, administracions i actors privats.

Una altra de les prioritats per al cap del Consell és "actualitzar, revigoritzar i blindar l'estat del benestar". Per això, en l'àmbit sanitari s'ha compromés a activar el Servei Valencià de Salut, impulsant l'atenció primària, la salut mental i la renovació de l'arquitectura sanitària, "amb més de 400 milions d'euros en projectes en marxa en aquest moment".

En cas de l'àrea d'educació, es prioritzarà la Formació Professional (FP), amb l'objectiu d'aconseguir els 150.000 alumnes enfront dels 119.000 actuals, donant-li "més veu" a l'empresa i reforçant places i cicles en sectors lligats a la mobilitat sostenible, l'energia o l'aigua.

Arxivat a:

Destacats