Unides Podem: "Els resultats no són els que ens haurien agradat, però s'obri la porta a alternativa progressista

Guardar

valoracion_podem_28a
valoracion_podem_28a

El cap de llista de Unides Podem-EUPV al Congrés per València, Héctor Illueca, ha reconegut aquest diumenge que els resultats de les eleccions generals "no són els que haurien agradat" a la coalició, però ha posat en valor que "s'òbriga la porta a una alternativa que afronte en clau progressista els reptes d'Espanya, a un govern estable".

Així s'ha pronunciat després de conéixer els resultats dels comicis generals, en una compareixença des de la seu de l'Estatge de Podem a València, abrigallat per candidats de la coalició autonòmics i al Congrés. Durant la nit, militants i membres de les llistes de Unides Podem han seguit l'escrutini des de la seu, on s'ha vist algun aplaudiment i abraçada.

"Els resultats no són els que ens hagueren agradat, però són uns resultats que posen de manifest diversos elements. En primer lloc, que a Espanya no hi haurà un govern d'extrema dreta format per PP, Vox i Ciutadans", ha valorat Illueca.

En segon lloc, ha manifestat que després de les eleccions d'aquest diumenge "s'obri la porta a una alternativa que afronte en clau progressista els reptes als quals s'enfronta Espanya, s'obri la porta a un govern estable, solvent i que siga capaç d'afrontar la qüestió social i la qüestió territorial, la tremenda crisi social que afligeix a les classes populars després d'una dècada de polítiques d'austeritat", així com "afrontar amb valentia i esperit inclusiu, integrador i de diàleg la fractura territorial". "Hi ha vímets perquè un govern d'aquestes característiques puga existir", ha assegurat.

A més, Illueca ha destacat que les valoracions sobre els resultats dels comicis "depenen molt de les expectatives prèvies" i, en aquest sentit, ha criticat que durant l'última setmana de campanya electoral "s'ha donat massa vegades per morta aquesta força política", però ha defensat que Unides Podem "està molt viva i ocupa un lloc central en la política espanyola".

"LA BASE SOCIALISTA NO ENTENDRIA" UN PACTE AMB CS

Preguntat sobre un possible pacte entre el PSOE i Ciutadans, ha reconegut que "aquesta possibilitat està sobre la taula" i que "la pressió serà molt forta". No obstant això, ha remarcat que "la base social del Partit Socialista no entendria que retrocedírem a 2015, que ens feren perdre quatre anys més".

En aquest sentit, ha instat a "mirar al futur". "Serà difícil, s'obri un procés llarg de negociació" i "caldrà tindre una miqueta de paciència perquè aqueix diàleg puga ser fructífer i abordar el govern que Espanya necessita", ha assenyalat.

COMPROMÍS "HA D'ASSUMIR LA SEUA RESPONSABILITAT"

D'altra banda, qüestionat sobre la decisió de Compromís de no concórrer junt Unides Podem al Congrés, ha posat l'accent que la seua coalició "ha mantingut la seua representació parlamentària" en la Comunitat.

"Estem satisfets de la campanya que hem fet, ho hem dit molt al llarg de la campanya, que la nostra aposta sempre ha sigut una mà estesa a totes les forces progressistes que sintonitzen amb nosaltres en la manera d'entendre la problemàtica" de la Comunitat, ha indicat, abans de lamentar: "No vam tindre mai resposta de Compromís per a reeditar aquella coalició".

Així, ha incidit que durant la campanya el seu partit "va advertir" a Compromís que "hauria d'assumir la seua responsabilitat". "Nosaltres estem satisfets dels resultats que hem tingut ací i veiem amb optimisme el futur d'un govern que de satisfacció a les necessitats històriques", ha resolt.

Arxivat a:

Destacats