Última Hora: Incendi de Paterna estabilitzat i amb les últimes restes de fum

L’incendi iniciat este dimecres ja va entrar en fase de estabilització. Les autoritats han aconsellat a la població i es comencen a mesurar les conseqüències

Guardar

incendio Paterna Indukern Fuente de Jarro
incendio Paterna Indukern Fuente de Jarro
L'incendi que als 9.30 del matí d'ahir va començar en l'empresa Indukern, al polígon industrial Fuente de Jarro a Paterna, està estabilitzat, però encara fumejant.A ser una instal·lació química els flames han estat difícils de estabilitzar, per la qual cosa les conseqüències per a les cases i indústries properes es van fer sentir a primera hora del matí.Recentment la nit d'este dimecres es va revocar la recomanació de confinament als veïns, que durant tota la jornada van estar a les seues cases sense poder sortir o obrir les finestres. Més enllà de l'olor que encara es pot percebre, les autoritats ja han lliurat consells per netejar els terrasses de les restes, recomanant aspiradores i reg per a no difuminar la pols en escombrar.Este dijous els instituts i col·legis de Paterna van obrir després de la suspensió de classes d'ahir i a això dels 10.30 es va rebaixar el perímetre de seguretat de 4 a 1 illa, amb la finalitat de retirar els tancs perquè pogueren eixir els vehicles propers a la zona del sinistre."El protocol d'incendis va funcionar correctament. Primer es van evacuar als alumnes del col·legi més proper i, després, a causa del núvol de fum, es van evacuar tots els col·legis de la població. L'evacuació del Polígon Industrial Fuente del Jarro va arribar fins a la segona fase", han assegurat des de Compromís Per Paterna. L'incendi va ser difícil de manejar i el vent no ha ajudat als trenta efectius de Consorci provincial de Bombers. No obstant això, ja va passar el pitjor. "L'incendi es troba fumejant i estan treballant en això. En total, s'han vist afectades sis naus a causa de les explosions provocades pels bidons. Fins i tot es van produir explosions en les trapes del clavegueram", han afirmat les mateixes fonts municipals.

Passos a seguir

La Generalitat va anunciar que el fum de l'incendi no ha superat els nivells de toxicitat establerts. A més, segons l'Ajuntament de Paterna, "el regidor de Medi ambient i Urbanisme, Carles Martí, valorarà com dur a terme la retirada dels residus perquè siga el més innocu possible para a població".Fa unes instants Nuria Campos Moragón, regidor de Paterna, va declarar davant els mitjans i va informar que ja queden pocs calius sota les sis empreses afectades després de l'incendi.

Agraïments al treball en equip

"Carles Martí i la regidora de salut ambiental, Lola Guillem, volen agrair als bombers, la Policia Nacional i Local, Protecció Ciutadana, el SAMU, etc., pel treball que van realitzar. Podria haver estat un drama que es va evitar gràcies al treball dels cossos", van agrair des de Compromís Per Paterna.S'ha informat que tots dos regidors visitaren esta vesprada el polígon per avaluar els danys ocasionats i "posar en relleu la necessitat de millores" a la zona industrial. El treball no ha acabat, no obstant això, ja que ara és necessari "reivindicar la recuperació del mesurador de la qualitat mediambiental al polígon".

Imatges d'este dimecres

Arxivat a:

Destacats