Oltra diu que "l'única suma possible és un Botànic II" tot i que carrega contra l'"experiment" d'unir eleccions

Guardar

photo5922707073542500190
photo5922707073542500190

La candidata a la Presidència de la Generalitat per Compromís, Mónica Oltra, ha valorat aquest dilluns que els resultats de les eleccions autonòmiques en la Comunitat Valenciana demostren que "no hi ha suma possible que no passe per un Govern del Botànic. L'única possibilitat és un Botànic II", ha remarcat, per a lamentar l'"experiment" d'ajuntar els comicis amb les generals, que al seu judici ha posat "en perill" el projecte.

Oltra, que ha comparegut amb prop del 90 per cent escrutat, ha ressaltat que aquesta és un "senyal d'identitat dels valencians, que han dit clarament que ací no volem governs de dretes". Al seu judici, les xifres posen en relleu que els valencians "avalen" les polítiques posades en marxa en 2015.

També ha felicitat els socialistes com a força més votada a pesar que creu que "l'experiment d'ajuntar autonòmiques i generals ha posat en perill aquest projecte de futur", en al·lusió a la decisió del 'president', Ximo Puig, d'avançar els comicis en la Comunitat per a fer-los coincidir amb les generals per primera vegada en la història.

Així i tot, sosté que els valencians "han estat a l'altura i no han permés que determinats experiments partidistes posen en perill el canvi de 2015" en la Comunitat. De fet, ha posat l'accent que el Botànic "és l'única possibilitat de formar govern. No hi ha experiments possibles. Les dretes no sumen i el PSPV tampoc suma amb uns altres. Amb Ciutadans no suma", ha puntualitzat.

Segons Oltra, Compromís és "la garantia que en aquesta Comunitat no es toleraran experiments" i de les polítiques que es van iniciar fa quatre anys continuaran. Per a la candidata a la Generalitat per Compromís, els resultats han demostrat a més la "fidelitat" dels votants a aquesta formació i que una vegada confien en ella, "no deixen de confiar perquè no prometem, ens comprometem". I no donaran "ni un pas arrere", ha remarcat.

Malgrat no revalidar els diputats dels anteriors comicis, "el resultat esperat era que les polítiques de 2015 tingueren continuïtat i aprofundir en ells. I aqueix objectiu s'ha aconseguit", gràcies al "vot valent" de la ciutadania, ha valorat.

Posteriorment, Oltra ha eixit per a dirigir-se als simpatitzants que han acudit a les portes de la seu de Compromís a València. Des d'un escenari, ha tornat a celebrar que "l'única opció és el Botànic" i ha garantit que no avalaran polítiques que no tinga en compte a la gent.

"TORNAREM A MULTIPLICAR" EN EL CONGRÉS

També el cap de llista de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha parlat als assistents per a assegurar que encara que en aquestes eleccions generals Compromís ha obtingut un diputat --enfront dels quatre que va obtindre en els anteriors comicis, quan es va presentar amb Podemos i Esquerra Unida en la coalició 'A la valenciana--, tornaran a "multiplicar" per a ser "decisius a Madrid".

A més, Baldoví ha assenyalat que "la ciutadania li ha dit al PSOE que amb Ciutadans no". El candidat, ja s'havia dirigit anteriorment als mitjans per a felicitar els socialistes per guanyar aquestes generals, així com a la ciutadania "que amb el seu vot ha parat a la dreta al nostre país. Han estat a l'altura".

Els resultats --ha admés després de perdre tres diputats en el Congrés-- no són els que esperaven. Buscaven que Compromís tinguera "una veu més forta" per a les reivindicacions valencianes, alguna cosa que ha assegurat que farà "des del primer minut". "El compromís és amb les persones de la nostra terra i no depén dels resultats electorals, serem els mateixos amb un que amb quatre", ha sentenciat.

En qualsevol cas, ha garantit que en la negociació per a la formació de Govern "l'agenda valenciana estarà bé present" i s'ha referit a aquelles reivindicacions que la seua formació reclama des de fa set anys: finançament just, una solució al deute valencià i inversions justes per a la Comunitat.

"SENSACIÓ AGREDOLÇA"

Durant el recompte de vots, el candidat per les Corts, Fran Ferri, ha comentat també la seua "sensació agredolça" per no revalidar els escons dels anteriors comicis en un "context no favorable" per a Compromís, a causa de l'avant electoral de les autonòmiques de la Comunitat.

Segons Ferri, Ximo Puig ha volgut aprofitar l'"estirada" de les generals però això ha perjudicat en l'àmbit autonòmic perquè "no s'ha parlat dels problemes dels valencians. "S'ha parlat molt de Catalunya, de la ultradreta, d'Andalusia... però poc dels valencians i això per a un partit valencià que treballa per als valencians ens complica la situació". En tot cas, "que el Botànic puga continuar és la bona notícia del dia", ha sentenciat.

També la candidata número dos al Congrés per València, Isaura Navarro, ha carregat contra la decisió de Puig d'avançar eleccions, alguna cosa que considera que ha fet "desaparéixer" als valencians. "Hi ha gent que fa política amb tacticismes i nosaltres amb el cor i alegria", ha dit.

Per a Navarro, "hi havia molta de por no solament a la Veu, també al gir cap a la ultradreta del PP i a Cs que va començar com a partit socialdemòcrata i ara és totalment de dretes". No obstant això, ha destacat que en l'àmbit autonòmic "el Botànic es manté i podrà seguir amb les polítiques socials, canviant la realitat dels valencians".

Destacats