Oltra (Compromís) insisteix que el Botànic II "és l'única opció" i veu "bones expectatives" per al 26M

La líder de la coalició ha enviat a Ximo Puig un whatsapp de felicitació i manté una conversa "afectuosa"

Guardar

oltra_banderes
oltra_banderes

La líder de Compromís, Mónica Oltra, ha incidit que, després dels resultats de les eleccions autonòmiques del 28 d'abril, "ha d'haver-hi un pacte del Botànic". "És l'única opció que suma, no hi ha cap altre experiment possible", ha asseverat. Així mateix, ha afirmat que la coalició que representa té "bones expectatives" de cara als pròxims comicis municipals del 26 de maig.

Així ho ha declarat Oltra després de l'executiva celebrada en la vesprada d'aquest dilluns en la qual Compromís ha valorat els resultats obtinguts: un escó per la província de València en les generals --ha perdut tres-- i 17 llocs, dos menys, en Les Corts Valencianes en les autonòmiques.

Per a Oltra, "ha d'haver-hi un pacte del Botànic II", ja que "per descomptat la dreta no suma i tampoc uns altres possibles experiments". "La gent ha dit que està contenta amb aquest govern, amb les seues polítiques socials i mediambientals" que han posat a la Comunitat "a l'avantguarda d'Espanya".

Per això, la també vicepresidenta del Consell ha agraït a "tots els homes i dones la confiança en Compromís" i la posada en valor de les polítiques fetes en la Comunitat durant quatre anys per "un govern que va nàixer del canvi de 2015 gràcies al vot valent de milers d'homes i dones". "Ahir les persones van dir en les urnes que volen continuar amb aquest govern", van expressar la seua "adhesió", ha postil·lat.

En la primera declaració que va realitzar anit després de conéixer-se els resultats, Oltra, com a candidata a la Presidència de la Generalitat per Compromís, va felicitar els socialistes com a força més votada a pesar que va manifestar que "l'experiment d'ajuntar autonòmiques i generals ha posat en perill aquest projecte de futur", en al·lusió a la decisió del 'president', Ximo Puig, d'avançar els comicis en la Comunitat per a fer-los coincidir amb les generals per primera vegada en la història.

Ja aquest matí, segons han explicat a Europa Press fonts coneixedores, Mónica Oltra ha felicitat a Ximo Puig a través de whatsapp i tots dos han mantingut una conversa "afectuosa".

"PROJECCIÓ POSITIVA"

A més, després de la reunió d'aquesta vesprada, la líder de Compromís s'ha referit també a com afronten el 26M. Sobre aquest tema, ha considerat que "la projecció de cara a les municipals és positiva" i ha subratllat que Compromís ha guanyat en diversos municipis en les autonòmiques, el més "emblemàtic", ha dit, el de València capital. "El canvi continuarà en aquesta Comunitat i també en les eleccions municipals", ha vaticinat.

Finalment, ha destacat el treball realitzat per Compromís "des que estava en l'oposició i va començar a denunciar la corrupció d'un PP que ha passat a tindre menys de 20 diputats".

"La gent li ha donat l'esquena a la corrupció i Compromís va ser qui va iniciar aqueixa lluita i el gran motor per a netejar de corrupció les nostres institucions", ha conclòs.

Destacats