Encants valencians per a enamorar al món

Fitur mostrarà del 17 al 21 gener el potencial turístic de la Comunitat Valenciana que no es limita al sol i la platja

Guardar

fitur
fitur

València té una infinitat d'encants per a enamorar al món. Amb l'objectiu de donar a conéixer que la capital del Túria no solament és sol i platja, la ciutat de València i les seues poblacions acudeixen a Fitur amb les seues millors gal·les. Moltes seran les presentacions i demostracions que es duran a terme en els diferents estands de la Comunitat Valenciana. Molt és el que ha de mostrar al món: cultura, gastronomia, festes, esport... molt per descobrir tant a nivell del mar com en l'alta muntanya. Per què renunciar a alguna cosa quan podent tenir-ho tot?

En més de 1. 8000 metres quadrats tots aquells que s'acosten a l'estand de la Comunitat Valenciana podran descobrir els secrets de la nostra comunitat, situada en el pavelló número 7 d'Ifema, a este espai cal sumar els 36 m² de l'estand de Fitur LGBT i altres 36 m² del estand de Fitur Festivals, tots dos situats en el pavelló 3. El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, explicava en la prèvia de Fitur que "l'objectiu és mostrar en Fitur 2018 a la Comunitat Valenciana com una terra hospitalària, oberta, amb una oferta turística autèntica, singular i diferenciada". Des del Patronat de Turisme destaquen que els reclams per a vindre "són infinits doncs es pot gaudir del patrimoni natural, cultural i artístic, els mercats i llotges, les hores de sol, és a dir el bon clima, la música, la pólvora, la singularitat de l'esport autòcton, la pilota, els segles d'horta tradicional... ".

La Fundació Turisme València presenta la segona edició de la València Culinary Metting, festival gastronòmic que aposta per la gastronomia local, el producte i l'origen i que tindrà lloc del 25 de febrer al 3 de març. Durant el festival, nou xefs amb restaurant a València cuinen de la mà dels seus col·legues nacionals i internacionals. En la ciutat de les flors també es disputarà en este 2028 el Mundial de Mitja Marató, el pròxim 24 de març, i començaran les activitats vinculades a l'Any Sant Jubilar, que se celebrarà per segona vegada a València entre octubre de 2020 i octubre de 2021.

Ribó Fitur FallasEntre els esdeveniments que tindran especial rellevància en Fitur estaran les Falles, representada per les Falleres Majors de València i la seua cort d'honor així com per una maqueta de la falla municipal 2018 (dels artistes Latorre i Sanz amb disseny d'Okuda), una maqueta de la Falla municipal infantil 2018 (de l'artista Miguel Hache amb la col·laboració de Reyes Pe) i una exposició d'Indumentària del segle XVIII (per la indumentarista Amparo Fabra). La ruta de la Seda estarà molt present durant estos dies de Fitur, igual que la Marina de València, un enclavament rellevant per al turisme de la ciutat. En esta línia i en el que pretén ser el 'mètode valencià', 'Memòria de la Modernitat', que actualment s'està exhibint a Alzira i que arribarà a la primavera a Gandia, serà un dels tresors que es presenten des de la Diputació de València.

Des de la regidoria de turisme de l'Ajuntament de València se cerca consolidar este nou model de gestió turística pel que la cita de Fitur és molt important de cara a aconseguir eixa visibilitat. La regidora de turisme, Sandra Gómez, afirmava en la prèvia de la fira que "Fitur és el començament d'un any ple de reptes i oportunitats, en el qual continuarem treballant per a la consolidació del model de cogestió turística des de la transparència i col·laboració amb el sector i les institucions. Una estratègia basada en programes de producte que pretén mantenir a l'alça la positiva tendència turística d'este últim exercici" i afegia que "acudim a Fitur amb una intensa agenda de trobades. En total, més de 50 reunions amb el sector empresarial turístic: companyies aèries, tur operadors i entitats i institucions estratègiques, per a seguir treballant en l'increment de rendibilitat del turisme de la ciutat".

 

Pobles amb encant per a enamorar en Fitur

Durant estos dies de fira, moltes poblacions de la província de València acudeixen per a mostrar els seus encants i aconseguir enamorar tant als turistes com als operadors que fins el certamen acudeixen. És per això que hi haurà multitud de presentacions per a aconseguir visibilitzar tant el patrimoni cultural com el gastronòmic i fester dels municipis. Es podrà veure des de la Cordà de Paterna a 'les alfàbegues' monumentals de Bétera o la ruta del Grial de Massamagrell, demostracions gastronòmiques com la paella de Cullera, productes amb xufa d'Alboraia, vi i embotit de Requena o actuacions folklòriques, com a diferents danses típiques de municipis com Alzira i Algemesí. També estarà present Gandia que cercarà promocionar la ciutat no solament com a destinació de sol sinó en tots els seus vessants amb 'Gandia 365', ja que a Gandia es pot fer turisme de qualitat cada dia de l'any.
Destacats