El PSPV ix reforçat en els municipis valencians, i Compromís s'alça com la força més votada a València ciutat

El cinturó roig de l'Horta torna a les mans dels socialistes en les eleccions autonòmiques

Guardar

190423- Acto Xàtiva Ximo Puig
190423- Acto Xàtiva Ximo Puig

El PSPV-PSOE s'alçava, anit, com la força política més votada, i el seu líder Ximo Puig eixia reforçat sumant una victòria rotunda en les eleccions autonòmiques. De fet, no solament ha sigut el partit més votat en les tres províncies de la Comunitat Valenciana, sinó que s'han imposat en 24 de les 34 comarques. Sens dubte, el partit socialista valencià ha sabut jugar bé les seues cartes, i l'estratègia d'avançar eleccions per a aconseguir l'"efecte Pedro Sánchez" ha tingut els seus fruits.

Compromís ha sigut la força que més representació ha aconseguit a les comarques de la Comunitat Valenciana, per darrere del PSPV, aconseguint liderar en 6, mentre que el Partit Popular només va véncer en 4 comarques de les 34. Quant a la resta de partits que van aconseguir representació parlamentària – Unides Podem, Ciutadans i Vox – no van aconseguir imposar-se en cap territori comarcal.

I en les capitals de les tres províncies de la Comunitat Valenciana, el bàndol d'esquerres també va aconseguir el lideratge. Així, mentre a Alacant capital i Castelló de la Plana, el partit socialista era el que més suports aconseguia amb 41.883 i 23.256 vots respectivament, a València ciutat el panorama polític canviava una mica, i s'inclinava cap a Compromís, que es convertia en el partit més votat amb 94.352 vots.

El Partit Popular va patir la gran caiguda de les eleccions autonòmiques, que va passar de ser el partit més votat en els comicis de 2015 a haver de conformar-se amb un quart lloc, superat a més per PSPV i Ciutadans. Un dibuix polític autonòmic que pot ser el preludi de què succeirà en les eleccions municipals del pròxim 26 de maig.

No obstant això, el que sí que s'ha vist reflectit després de les eleccions autonòmiques ha sigut el suport de la ciutadania per la continuïtat del Govern del Botànic, enfront de la caiguda en picat del Partit Popular que, a escala autonòmica, ha perdut 12 diputats, però que a més tampoc ha eixit reforçat en les eleccions generals on ha perdut més de la meitat de representació en el Congrés dels Diputats.

Es recupera el cinturó roig de l'Horta

El conegut cinturó roig de l'Horta torna a les mans dels socialistes. I és que a l'Horta Sud, l'Horta Nord i l'Horta Oest, el PSPV es va convertir, anit, en la força més votada, arribant fins i tot a substituir als seus companys de coalició, Compromís, que va ser el partit més votat en les eleccions autonòmiques de 2015.

Centrant-nos en alguns dels municipis més destacats de l'Horta, el creixement del partit socialista continua sent igual de visible. D'aquesta manera, a Burjassot (Horta Nord), el PSOE s'alçava amb el lideratge amb un 27,52% dels vots.

La mateixa situació tornava a produir-se a Albal o Paiporta (Horta Sud) on el partit socialista era la força més votada amb 2.038 i 3.346 de suports respectivament. Fins i tot en la localitat d'Alfafar, on el Partit Popular ha aconseguit mantenir-se durant dues legislatures, en les eleccions autonòmiques va ser també el PSPV el més votat amb el 26,04% dels vots.

Finalment, a l'Horta Oest, els municipis forts com Torrent, Quart de Poblet, Paterna i Mislata també li van concedir la victòria al partit socialista.

Destacats