Canvi de cares en Les Corts: 46 'repetidors' enfront de 53 'novençans'

El nou parlament valencià comptarà amb 46 dones i 53 homes

Guardar

aprobada_reforma_Estatut
aprobada_reforma_Estatut

Els resultats de les eleccions autonòmiques provocaran una renovació de rostres en Les Corts, ja que dels 99 diputats hi ha 46 que ja ho van ser els últims quatre anys i repetiran aquesta X legislatura, enfront dels 53 'novençans' que han aconseguit escó, encara que alguns ja tenien experiència parlamentària abans de 2015.

Les noves cares arriben especialment de la mà de Ciutadans, que ha aconseguit 18 parlamentaris, liderats per Toni Cantó, dels quals tan sols tres repeteixen (Emigdio Tormo, Toni Woodward i Mercedes Ventura). També la irrupció de Vox amb 10 escons suposa l'entrada d'aquesta desena de nous diputats, capitanejats per José María Llanos.

En el PP, que es queda amb 19 diputats, la renovació afecta 9 parlamentaris i repeteixen la síndica i candidata a la Generalitat, Isabel Bonig, al costat de Jorge Bellver, Alfredo Castelló, María José Catalá, Juan Carlos Caballero, José Císcar, Elisa Díaz, José Juan Zaplana, Rubén Ibáñez i Beatriz Gascó.

En el cas del PSPV, presenta 8 noves cares entre les seues 27 parlamentaris, però mantenen la seua butaca a més del propi 'president' Ximo Puig, el que ha sigut el seu síndic en l'última legislatura, Manolo Mata, així com els consellers Gabriela Bravo, Vicent Soler, Ana Barceló i María José Salvador.

També es mantenen com a diputats Mercedes Caballero, José Muñoz, Carmen Martínez, Alfred Boix, Rosa Peris, Manuel Pineda, Toñi Serna, Vicent Arques, Sandra Martín, Rosa de Falastín Mustafá, Sabina Escrig i Ana Besalduch.

Per part seua, Compromís manté entre els seus 17 escons un total d'11 'repetidors': la vicepresidenta Mónica Oltra i els consellers Vicent Marzà, i Rafa Climent, el síndic Fran Ferri, Enric Morera, Graciela Ferrer, Juan Ponce, Josep Nadal, Marian Campello, Mònica Álvaro i Belén Bachero. Al costat d'ells, entren 6 nous parlamentaris.

Així mateix, en el cas de Podemos, que aquesta vegada s'ha presentat en coalició amb Esquerra Unida, contempla 5 noves cares entre les seues 8 diputades, ja que tan sols repeteixen Beatriz Gascó, Irene Gómez i Cristina Cabedo.

DISTRIBUCIÓ PER SEXES

El parlament comptarà, d'acord amb els resultats, amb 46 dones i 53 homes. El PSPV tindrà 14 diputats i 13 diputades; el PP 12 diputats i 7 diputades; Ciutadans 10 parlamentaris i 8 parlamentàries; Compromís 9 homes i 8 dones; Vox 6 diputats i 4 diputades, i Unides Podem dos parlamentaris i sis parlamentàries.

Arxivat a:

Destacats