Cantó proposa reduir les conselleries de 10 a 7 per a destinar aqueixos diners a metges, professors i dependència

Guardar

canto_propuesta
canto_propuesta

El candidat de Ciutadans (Cs) a la Presidència de la Generalitat Valenciana, Toni Cantó, ha proposat aquest dijous reduir de deu a set el nombre de Conselleries per a destinar els diners a metges, col·legis i dependència i a eliminar barracons.

Així ho ha anunciat, en un acte al costat de la número u per Barcelona al Congrés, Inés Arrimadas, i a la número u per Alacant, Marta Martín, en un acte de precampanya en el Port d'Alacant davant un centenar de càrrecs i militants.

Per al candidat 'taronja', l'administració no ha reduït "despeses innecessàries", i per això s'ha compromés a reduir de 10 a set el nombre de conselleries de la Generalitat Valenciana i a eliminar "endollats", "quiosquets", i subvencions a entitats "pancatalanistes" que fomenten "l'odi" a Espanya.

Mesures, que segons Toni Cantó, permetran "rescatar centenars de milions d'euros per a acabar amb els barrancons" i que hi haja "més mèdics", rebaixar les llistes d'espera o pagar les escoles de 0 a 3 anys o les ajudes a la dependència i a la discapacitat.

En aqueix sentit, ha posat com a exemple que el president de la Generalitat, Ximo Puig, disposa d'un milió d'euros per a destinar de forma discrecional i que Cantó ha proposat destinar per a contractar 18 nous metges.

Una xifra que ha estimat que podria ser "simbòlica", però que ha contraposat als 900 metges que es podrien contractar amb els 49 milions que costa la Conselleria de Transparència, a la qual ha titllat de "quiosquet" i de "no servir per a res", "perquè ja existeix una intervenció i un Consell de Transparència" i perquè ja "existeix gent que es dedica a detectar antifrau".

A més, ha qualificat de "vergonya" que Puig anunciara que anava a acabar amb els barracons i no ho haja fet o que les llistes d'espera hagen augmentat.

"Diem clarament que volem menys polítics perquè hi haja més mèdics, professors, menys fundacions, endollats i coses que no servisquen per a res per a traure als xiquets dels barracons i per a donar a les famílies per a les escoles de 0 a 3 anys; per a un govern que tracte a us valencians com es mereixen", ha relatat.

EN CONTRA DEL CUPONAZO

Toni Cantó s'ha posicionat en contra dels "cuponazos bascos" i s'ha mostrat "convençut" que Albert Rivera serà el primer president del Govern central que tractarà als valencians com es mereixen en matèria de finançament i que no permetrà que "un tinga més o menys recursos segons el lloc on viva".

Ha criticat que el PP va practicar el "més descarnat capitalisme d'amiguets" i pels seus casos de corrupció i perquè "va començar a cedir espai al nacionalisme" i a l'actual Consell de PSPV i Compromís, amb el suport de Podemos, perquè "no ha rescatat persones" i ha omplit l'administració "d'endollats" i ha generat "problemes on no hi ha".

Sobre aquest tema, ha insistit en la "retallada" de llibertats, ja que, segons ha asseverat, s'impedeix als pares triar que els seus fills estudien "en espanyol".

I ha titllat d'"inacceptable" que un Consell "ideologitzat" tracte "d'impedir a la concertada". Ací, Cantó s'ha posicionat amb l'escola pública però no s'ha oposat a la concertada.

COMPROMÍS: ESQUERRA REPUBLICANA

Toni Cantó ha mantingut que si es dóna quatre anys més l'Educació "a l'Esquerra Republicana de la Comunitat Valenciana que és Compromís, en quatre anys estarem com a Balears".

"I en quatre més com a Catalunya, i això no ho permetrem", ha dit per a reiterar que vol que la "gent puga triar" sense imposició de llengua i ha posat l'exemple del requisit lingüístic en sanitat a Balears.

"Volem que la valenciana aportació no que a part als millors professionals", ha resolt i per a ha defensat una campanya "il·lusionant" per a acabar amb "el llenguatge de trinxeres" per a llevar "el greix d'endollats" i "convéncer" als votants de PP i PSPV per a traure de l'educació "al talibà de Vicent Marzà" o "ja està bé de 'telecompromís', que copia les pitjors maneres de TV3".

Finalment, ha recordat que l'himne valencià parla de "'ofrenar noves glòries a Espanya', perquè el que és bo per a la Comunitat és bo per a Espanya".

Destacats