Ximo Puig: "Vull llançar un missatge d'opimisme i esperança a la societat valenciana, hem de mirar cap a avant"

El President Puig es mostra agraït a la societat valenciana i llança un missatge d'esperança davant els grans projectes que arribaran en la pròxima legislatura.

Guardar

El President Ximo Puig en el Palau de la Generalitat. Foto Xisco Navarro.
El President Ximo Puig en el Palau de la Generalitat. Foto Xisco Navarro.

El President Ximo Puig ha volgut llançar un missatge d'optimisme a la societat valenciana durant l'entrevista amb València Extra. D'aquesta forma, el President ha assenyalat que "hem sigut capaços d'eixir de situacions molt difícils. Des de com va quedar la Comunitat Valenciana després dels governs del Partit Popular fins a una pandèmia, la guerra d'Ucraïna... La veritat que jo estic feliç d'haver compartit amb la societat valenciana aquest temps des de la coresponsabilitat." En aqueix sentit, Puig considera que la resposta col·lectiva de tota la societat valenciana ha sigut clau per a fer front a la pandèmia.

"Nosaltres hem sigut una de les comunitats que ha sabut interpretar millor el moment perquè ho hem fet junts, intentant establir el màxim d'acords possibles i mentre hi havia manifestacions amb persones negant la realitat, la Comunitat Valenciana quan hem hagut de prendre decisions molt dures, la societat valenciana ha estat ací acompanyant-nos i, per tant, jo sempre estaré agraït a la societat valenciana." assenyala Puig.

D'aquesta forma, el President Puig llança un clar missatge d'esperança a tota la societat. "Si hem sigut capaços en les pitjors circumstàncies de fer el que hem fet, ara que tenim grans projectes de futur com el de Volkswagen i uns altres en tot el territori, hem de mirar avant i no tornar al passat.".

Una gira per les comarques

El President Puig ha avançat en l'entrevista de València Extra que a partir de la setmana vinent arranca una gira per totes les comarques valencianes. "Començaré la setmana que ve una gira per les comarques i anem a conversar, explicar el que hem fet, escoltar el que ens diuen i al mateix temps proposar. Aqueixa és la triple acció: exposar, escoltar i proposar" confirma Puig.

Precisament el líder del PSPV considera que el Partit Popular torna als seus orígens amb els actes multitudinaris com el de la Plaça de Bous de València. "La plaça de bous forma part de l'imaginari del passat i ens pare ben que el PP torne a l'imaginari del passat perquè s'explicita clarament quin és la seua visió de la política" apunta Puig. En aqueix sentit, ha puntualitzat que el Consell s'ha centrat en la gestió fins ara i ho seguirà fent fins al 28 de maig que entrarà en funcions. "Nosaltres fins que es van convocar les eleccions hem sigut totalment bolcats en la gestió, ara continuarem gestionant fins al dia de les eleccions, però al marge d'això és el moment de mantindre una llarga conversa amb la societat valenciana" explica el President.

PP i Vox, units per les seues similituds

El President Puig es mostra preocupat per un govern on puga entrar un partit d'extrema dreta. "Crec que això ha de preocupar a la societat valenciana. Les diferències entre el PP i Vox moltes vegades són lleus, de fet venen molts d'ells del mateix origen." puntualitza el President. A més considera que "el zaplanismo a ara no hi ha cap tipus de diferenciació i si això se li afig l'actitud davant la igualtat, els drets de les persones, l'homofòbia, tot això que recull l'extrema dreta li dóna una percepció encara més negativa de l'alternativa que, sincerament, en aquests moments no aporta gens positiu a la societat valenciana."

A més, el President lamenta que alguns consideren la Comunitat Valenciana com un "trofeu" per a "ofrenar". "Jo ho he dit en tot moment, la Comunitat Valenciana no és cap trofeu, la CV ha de decidir quins són els seus equips de govern, la manera d'entendre el seu futur i no hi ha unes (eleccions) de primera ni de segona ni de tercera. Per a mi el més important és la Generalitat Valenciana. Jo puc entendre perfectament que hi haja gent que per a ells les eleccions més importants són les generals, però no és el nostre cas. Nosaltres creiem en l'autonomia i en el poder que té l'autogovern per a canviar la vida de les persones i millorar-la", conclou el President.

Tota l'entrevista ací:

Entrevista al President Ximo Puig.

 

Arxivat a:

Destacats