Ximo Puig valora les dades de l'EPA i assegura que "la reactivació econòmica és una realitat" per la millora dels indicadors econòmics i socials

Puig afirma que aquests indicadors han millorat malgrat les conseqüències econòmiques de la guerra a Ucraïna

Guardar

El president Ximo Puig durant la romeria de la Santa Faz a Alacant
El president Ximo Puig durant la romeria de la Santa Faz a Alacant

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha valorat les dades del primer trimestre de l'Enquesta de Població Activa i ha assegurat que "la reactivació econòmica és una realitat" posat que tots els indicadors econòmics i socials estan millorant malgrat la guerra a Ucraïna i de les seues conseqüències econòmiques.

A l'hasí manifestat després de participar en el romiatge de la Santa Faç d'Alacant, on ha assenyalat que la creació de 40.000 llocs de treball durant el primer trimestre de l'any és una notícia "molt positiva", especialment per a la província d'Alacant on més ocupació s'està creant dins de la Comunitat Valenciana.

El president ha assenyalat que aquestes dades "ens animen a seguir avant" pese a les dificultats actuals, i ha considerat claus d'aquesta situació la "capacitat de treballar junts" empresaris i treballadors, así com l'"entorn d'estabilitat" necessaris per a escometre la transició ecològica i digital a la Comunitat Valenciana, amb l'ajuda dels fons europeus, i millorar la productivitat i la qualitat de l'ocupació.

Balanç de legislatura

Durant el romiatge, el president també ha realitzat una valoració de la legislatura, quan es compleixen tres anys des de la celebració dels últims comicis autonòmics, i ha destacat que tots els indicadors han millorat respecte a 2015, malgrat les dificultats.

El cap del Consell ha assenyalat que, des d'aquesta perspectiva, "s'està abordant el futur amb esperança" i ha qualificat 2022 de "any decisiu" per a aconseguir les "fites fonamentals" com la recuperació del treball prevista.

Finalment, ha assenyalat que enguany també serà determinant per a la implantació dels projectes que rebran fons Next Generation, per a l'execució dels pressupostos "més importants de la història" i per a "seguir avançant en la potència del desenvolupament" de la Comunitat Valenciana".

Arxivat a:

Destacats