Puig reivindica al Govern més inversions i un pacte per a la reforma del sistema de finançament

El president ha assistit a la presa de possessió de Pilar Bernabé com a delegada del Govern a la Comunitat Valenciana

Guardar

Isabel Rodríguez, ministra de Política Territorial, i Ximo Puig, president de la Generalitat, en la presa de possessió de PILAR Bernabé com a delegada del Govern en la Comunitat Valenciana
Isabel Rodríguez, ministra de Política Territorial, i Ximo Puig, president de la Generalitat, en la presa de possessió de PILAR Bernabé com a delegada del Govern en la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat al Govern més inversions i un pacte per a la reforma del sistema de finançament amb l'objectiu d'aconseguir una Espanya "justa, sense territoris infrafinançats ni invisibles".

Així ho ha manifestat durant l'acte de presa de possessió de Pilar Bernabé com a delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, a la qual també ha assistit la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez.

El cap del Consell ha reclamat una millora de les infraestructures "amb les inversions que la Comunitat Valenciana mereix en els Pressupostos de l'Estat" i el desplegament dels fons europeus "per a impulsar les bases de futur del nostre territori". Així mateix, ha afegit que s'exigirà als grups del Congrés un "gran acord" per a aconseguir un finançament autonòmic just i la condonació del deute històric.

El cap del Consell ha assenyalat que la Comunitat Valenciana reclama al Govern "el que mereix", però des de la "lleialtat i la cooperació, el diàleg útil i amb voluntat de justícia i igualtat".

Recuperació post pandèmia

Durant el transcurs de l'acte, Puig també ha destacat la proximitat del Govern a la Comunitat Valenciana "feia molt temps que no sentíem al Govern d'Espanya tan prop del nostre territori", ha afirmat. En aquest sentit, ha fet al·lusió al reforç de l'escut social "gràcies als fons extraordinaris, React i Next Generation"; a les obres del corredor mediterrani "que encara han d'accelerar-se més"; al suport dels ministeris a sectors estratègics "com el citrícola" i a la desconcentració de seus "com la ubicació a Benidorm de la Plataforma Intel·ligent de Destinacions Turístiques".

El president s'ha referit a l'objectiu comú de la recuperació i, en aquest sentit, ha advocat per aconseguir un pacte de rendes que permeta evitar els costos socials i econòmics del desequilibri social. A més, ha remarcat dues dades "rècord", els més de dos milions d'afiliats a la Seguretat Social a la Comunitat Valenciana i els 350.000 contractes indefinits durant el primer semestre de l'any "més del triple que en 2021, gràcies a la reforma laboral del Govern".

Finalment, ha declarat que la Comunitat Valenciana "post pandèmia" ja té un rumb clar que ve definit per tres eixos "una nova indústria sostenible, la innovació i un estat del benestar reforçat", un horitzó al qual "ens porten dos èxits recents, l'arribada de la gigafactoria de Volkswagen a Sagunt i la permanència de Ford a Almussafes" ha indicat el president.

Arxivat a:

Destacats