Ximo Puig: "No estem encara avaluant noves restriccions"

Guardar

El president de la Generalitat, Ximo Puig
El president de la Generalitat, Ximo Puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat aquest dissabte que des del govern valencià no volen prendre "cap mesura més" de cara a l'evolució de la pandèmia del coronavirus durant les festes nadalenques. "No estem encara avaluant noves restriccions", ha indicat.

Així s'ha pronunciat, a preguntes dels mitjans, durant la seua visita aquest dissabte a la Col·legiata de Santa Maria de Gandia (Gandia), després que aquesta setmana, la primera amb el passaport covid en vigor, la incidència acumulada de la Comunitat Valenciana haja continuat augmentant fins a situar-se aquest divendres en 364,30 casos per cada 100.000 habitants.

Interrogat sobre si el Consell estudia noves restriccions, Puig ha assenyalat que "en aquests moments" el que demanen és "sobretot corresponsabilitat". "Hem de ser molt prudents i ser conscients que si puja l'hospitalització caldrà prendre mesures", ha explicat.

No obstant això, ha puntualitzat que en aquests moments no s'avaluen noves restriccions. "Nosaltres no volem prendre cap mesura més, creiem que amb el passaport covid s'està incentivant la vacunació i posant de manifest l'existència de la mateixa pandèmia. Hi ha moltes decisions personals que s'estan adoptant en el camí correcte, cal continuar així", ha manifestat.

El president s'ha referit a l'augment "gran" de la incidència i les hospitalitzacions per a demanar a la ciutadania "ser extraordinàriament prudents", perquè encara que s'implementen mesures "al final l'important és que cadascun siga responsable, perquè és en l'àmbit de confiança quan ens llevem la mascareta" i "es produeix el contagi".

"Hem de viure un Nadal encara diferent, que compatibilitze l'alegria necessària i l'afecte necessari en aquests moments de recuperació emocional amb molta prudència i tota la capacitat que tinguem cadascun de nosaltres d'actuar amb eixa responsabilitat", ha assenyalat, abans d'admetre que "estem com estem i continuem estant malament".

En eixa línia, Puig ha insistit a mantenir l'ús de mascareta, la rentada de mans i la ventilació d'espais encara que la població estiga vacunada, que és "el gran avantatge que tenim en aquesta nova ona", amb un 93 % de la ciutadania amb la pauta completa.

Així mateix, ha recordat que la setmana vinent començarà la vacunació als menors d'entre nou i onze anys, per a la qual s'han rebut 150.000 dosi, i que la campanya prosseguirà després fins a completar la immunització de la població major de cinc anys, per al que es rebran 330.000 vacunes.

"En aquests moments estan preparant-se tots els equips", ha assegurat el president de la Generalitat, que ha agraït l'"esforç" i "eficàcia" del personal sanitari i dels mateixos centres escolars, on s'administraran les dosis. "Esperem que, per tant, abans de Nadal estiguen aquestes tres franges d'11, 10 i 9 anys i que, a partir de llavors, tinguem la nova remesa" per a immunitzar "com més de pressa millor", ha afegit.

A més ha recordat que continuen els dispositius mòbils de vacunació habilitats en diferents espais i es continua administrant la tercera dosi en centres de salut.

Destacats