Ximo Puig exigeix al Consell de Mazón que respecte l'Estatut d'Autonomia i l'AVL i denúncia "l'esmena a la cultura" que estan fent PP i Vox

El dirigent socialista defensa que "el més important del valencià és parlar-ho" i critica que el conseller d'Educació "parle de l'absurd que hi haja diferents normatives": "No és raonable"

Guardar

Ximo Puig, secretari general del PSPV-PSOE
Ximo Puig, secretari general del PSPV-PSOE

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha exigit al Consell de Mazón que respecte l'Estatut d'Autonomia i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua: "El que proposen PP i Vox és una esmena a la cultura, i això no porta a res". Així s'ha manifestat el dirigent socialista en declaracions als mitjans de comunicació moments abans de la presentació del seu llibre, "Una idea d'esperança", a Morella.

Sobre el llibre, Ximo Puig ha assegurat que es tracta d'una "carta de resposta a la nova realitat de la Comunitat Valenciana que valora el que hem fet en els últims 8 anys": "Aqueixa reparació i renaixement de la Comunitat Valenciana que hem aconseguit té futur, aqueixa és l'esperança". En la mateixa línia, ha destacat que "els valencians i valencianes tenim l'horitzó de prosperitat social i igualitària que es mereix la nostra terra".

En relació amb les últimes declaracions del conseller d'Educació, José Antonio Rovira, el secretari general del PSPV-PSOE ha insistit que "el més important del valencià és parlar-ho" i ha criticat que el conseller d'Educació "parle de l'absurd que hi haja diferents normatives": "No és raonable". Ximo Puig ha lamentat a més que "aquesta postura va clarament contra el valencià" i que "la nostra societat és més madura i està allunyada de la volta al passat que pretenen".

Així mateix, el dirigent socialista ha recordat que "els socialistes arribem fa anys a un acord amb Zaplana per a allunyar la llengua valenciana de la política partidista": "Des d'aqueix moment es va obtenir un pacte per la llengua que va suposar la creació de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua". "L'Acadèmia està en el nostre Estatut i cal respectar-la, tota la resta és utilitzar el valencià amb finalitats partidistes", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats