Ximo Puig es reunirà amb els supermercats per a "buscar un acord" i rebaixar preus

El president veu amb bons ulls l'acord aconseguit a França i creu que "cal trobar mesures raonables" per a limitar els preus sense afectar negativament al sector primari

Guardar

Ximo Puig a la fira internacional de Berlin
Ximo Puig a la fira internacional de Berlin

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat hui en la Internationale Tourisme Börse de Berlín, la fira de turisme de la capital alemanya, que al llarg d'aquesta setmana es reunirà amb els principals distribuïdors valencians per a buscar un acord que limite el preu dels productes bàsics. D'aquesta manera, seguiria en la línia de la mesura que s'ha aprovat recentment a França, on el govern de Macrón ha aconseguit un acord amb els supermercats perquè elaboren llistes de productes bàsics al millor preu possible per a pal·liar els efectes de la inflació i beneficiar als consumidors.

Ximo Puig veu amb bons ulls aquesta mesura del govern gal i afirma que es tracta de "el camí a seguir". Per això, aquest matí ha assegurat que el Govern de la Comunitat porta mesos treballant per a arribar a un acord similar amb els supermercats de l'autonomia i obtenir, així, "ajudar a les famílies". El president ha afirmat que mantindrà una reunió amb l'objectiu d'obtenir un acord amb els supermercats, però que aquest deurà estar basat en unes "mesures raonables" que no afecten l'origen de la cadena. "Cal evitar prendre decisions que puguen acabar perjudicant el més feble", ha afirmat, referint-se a com podrien afectar negativament certs acords als productors primaris.

La mesura en el país veí no solament ha provocat les reaccions del president de la Comunitat, Ximo Puig, la vicepresidenta segona del Govern, Yolanda Díaz, també ha aprofitat el moment per a recordar: "porte des de l'estiu passat assenyalant no solament que això era possible, sinó que era imprescindible". Díaz ha defensat la creació d'aqueixa llista de productes bàsics i ha demanat als supermercats que siguen ells els qui es facen càrrec de la rebaixa de preus. El ministre d'Agricultura també ha reaccionat a la mesura i ha demanat als distribuïdors espanyols "iniciatives similars", però respectant la Llei de la Cadena Alimentària i no perjudique els productors.

Arxivat a:

Destacats