Ximo Puig deixa la seua acta de diputat en les Corts

José Muñoz serà el nou portaveu parlamentari socialista

Guardar

Ximo Puig signa la seua renúncia com a diputat en Les Corts
Ximo Puig signa la seua renúncia com a diputat en Les Corts

Aquest dilluns, Ximo Puig, secretari general del PSPV, prendrà la decisió d'abandonar la seua acta de diputat autonòmic en Les Corts. Malgrat aquesta renúncia, Puig continuarà exercint el seu paper com a senador autonòmic i com a líder del PSPV fins a la celebració del Congrés Extraordinari programat per a finals de febrer.

El canvi en la direcció del grup parlamentari socialista també inclou la designació de José Muñoz, diputat i secretari d'Organització, com el nou portaveu socialista en Les Corts. Aquesta designació es produeix en resposta a les vacants deixades per Rebeca Torró i Arcadi España, els qui van assumir rols com a secretaris d'Estat d'Indústria i Política Territorial, respectivament.

L'executiva socialista té programada una reunió per a les 18:00 hores d'aquest dilluns, on es formalitzaran aquests canvis i es donaran a conéixer altres reorganitzacions pendents dins del grup parlamentari. L'eixida de Ximo Puig del Parlament Valencià marca una fita en la seua carrera política, encara que continuarà exercint un paper clau en l'àmbit senatorial i com a líder del PSPV fins al Congrés Extraordinari que definirà el rumb del partit en els pròxims mesos.

"Dia emocionant"

Puig ha comparegut en el ficus de Les Corts per a anunciar la seua eixida, en un "dia emocionant" en el qual posa fi a una etapa que va iniciar en 1983 en el parlament valencià.

Quaranta anys després, ha manifestat que s'obri l'oportunitat que "noves generacions defensen amb força el projecte d'autogovern i justícia social" contra "el govern més reaccionari de la història" en la Comunitat Valenciana, que comparteixen PPCV i Vox.

"És una exigència moral mantindre les posicions que sempre hem defensat des d'un espai progressista i de respecte a tots", ha reivindicat, i ha descartat entrar a valorar els noms que podrien rellevar-li.

Respecte a si advoca per una candidatura unitària per a liderar el PSPV, Puig ha anomenat a la màxima cohesió i a no repetir "errors històrics", encara que ha reconegut que tothom està en el seu dret de postular-se.

Després de la seua eixida, la nova direcció del grup socialista en Les Corts es donarà a conéixer aquest dilluns a la vesprada després de l'executiva del PSPV.

Ximo Puig tampoc ha volgut avançar el nom que succeirà a Rebeca Torró com a síndica i a Arcadi España com a portaveu adjunt després del seu recent nomenament com a secretaris d'Estat d'Indústria i Política Territorial, respectivament.

El que sí ha deixat clar és que continuarà com a senador territorial en la Cambra Alta, on en el ple d'aquest dimecres defensarà el "vell problema" del finançament autonòmic.

Arxivat a:

Destacats