Ximo Puig aposta pel 'diàleg' per a avançar en un sistema de finançament 'just' i que garantisca la 'cohesió'

El president ha mantingut, al costat de la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, una va reunir amb agents socials en la seu de la CEV

Guardar

El president de la Generalitat Ximo Puig y la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez
El president de la Generalitat Ximo Puig y la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha advocat pel "diàleg" per a avançar en un sistema de finançament autonòmic que "garantisca la justícia de tots els ciutadans a l'hora de rebre serveis públics i a l'hora de poder tindre un desenvolupament el més potent possible".

"Des del diàleg hem d'aconseguir no endarrerir indefinidament qüestions que són bàsiques per a la cohesió d'Espanya", ha assenyalat el cap del Consell després de la reunió mantinguda, al costat de la ministra de Política Territorial i portaveu del Govern, Isabel Rodríguez, amb agents socials en la seu de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV).

Com ha subratllat el president, la trobada ha permés traslladar-li a la ministra la voluntat de "cooperar, col·laborar i impulsar una millor cohesió d'Espanya". Es tracta d'aconseguir, "una millor capacitat d'entendre'ns, i això passa pel respecte, per l'acord i per la justícia", ha dit el cap del Consell, que s'ha referit en aquest sentit a la necessitat de garantir aqueixa justícia a través d'un nou sistema de finançament.

En la trobada, que ha comptat també amb la participació del conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, han sigut presents el president de la CEV, Salvador Navarro, i els secretaris generals de CCOO-PV, Ana García, i d'UGT-PV, Ismael Sáez.

Puig ha agraït als representants de la patronal i dels sindicats el seu suport a la reforma laboral, una "peça clau per a l'estabilitat i per a generar el millor escenari possible per a la recuperació econòmica impulsada pels fons europeus". "Pactar no és trair, sinó mirar per l'interés general del país", ha indicat el president.

A més, el responsable de la Generalitat s'ha mostrat partidari d'intensificar els mecanismes de "cogovernança" entre el Govern i les comunitats autònomes. En aquest sentit, s'ha referit a la rellevància de la Conferència de Presidents i Presidentes i de les conferències sectorials. A més, també s'ha mostrat partidari d'impulsar la reforma del Senat perquè "complisca la seua missió constitucional de Cambra territorial". "Aqueix és un camí que volem compartir amb el Ministeri", ha indicat.

Destacats