Ximo Puig anuncia una inversió de 104 milions d'euros per a les obres dels nous edificis de consultes externes i ingressos de l'Hospital Clínic de València

El president de la Generalitat ha assistit a la presentació del disseny final del nou edifici d'hospitalització que serà licitat el mes de novembre i oferirà 240 llits

Guardar

Ximo Puig i Ana Barceló anuncien la inversió de 104 milions a l'Hospital Clínic de València
Ximo Puig i Ana Barceló anuncien la inversió de 104 milions a l'Hospital Clínic de València

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha anunciat una inversió de 104 milions d'euros en les obres de rehabilitació de l'antiga Escola Universitària Tècnica Agrícola que albergarà les consultes externes i el nou edifici d'hospitalització de l'Hospital Clínic de València.

Així ho ha manifestat durant l'acte de presentació del disseny final del nou edifici d'ingressos hospitalaris, que serà licitat el mes vinent de novembre, en el qual ha estat acompanyat per la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

En el transcurs de l'acte, el cap del Consell ha destacat l'agilitat amb la qual s'està tramitant aquesta actuació i ha agraït la coordinació existent entre els equips tècnics que estan treballant en l'ampliació del complex hospitalari i el personal sanitari perquè les noves instal·lacions siguen una realitat.

Les obres dels nous dos edificis permetran incrementar l'hospital en 36.624 metres quadrats, la qual cosa suposarà un 54% més de superfície; 144 habitacions i 240 llits més; 194 noves sales de consultes i altres 26 boxs de vigilància intensiva.

Es tracta d'una reivindicació històrica de la ciutat de València i una exigència sanitària per a atendre les necessitats de 345.000 habitants, ja que es tracta del segon departament de salut de la Comunitat Valenciana amb més població. A més, aquesta actuació permetrà millorar les condicions laborals dels professionals del complex sanitari en el qual s'atén diàriament al voltant de 10.000 persones.

Inici de les obres de consultes externes

Les obres de l'edifici de consultes externes donaran principi aquesta mateixa setmana, han sigut licitades per 38,6 milions d'euros i té un termini de 24 mesos per a executar la rehabilitació, ampliació i millora de l'eficiència energètica de l'edifici.

La nova construcció albergarà 177 consultes de diferents especialitats, urgències, 84 llocs d'hospital de dia oncològic, l'hospital de dia multidisciplinari, una sala d'actes, l'aulari i els serveis d'atenció al pacient, sobre una superfície de 15.988 metres quadrats i set nivells: planta baixa, semisoterrani, soterrani i quatre plantes.

Licitació de l'edifici d'hospitalització

Respecte a l'edifici d'hospitalització, la licitació de la qual està prevista per al mes de novembre, es preveu una inversió de 65,5 milions d'euros i un termini d'execució de 22 mesos.

Es tracta d'una construcció de 23.700 metres quadrats, que constarà de dos soterranis, planta baixa, entreplanta per a instal·lacions, huit nivells per a ús sanitari i administratiu, i una planta de coberta per a instal·lacions. En concret, albergarà els serveis de diagnòstic per imatge i radiologia intervencionista, la unitat de vigilància intensiva, l'àrea de rehabilitació; així com sis plantes destinades a hospitalització amb 144 habitacions i 240 llits, i una capacitat màxima de 288 llits si fora necessari, preparades per a pacients infecciosos o immunodeprimits. A més disposarà de 8 consultes de rehabilitació i 9 d'hemodiàlisi i diàlisi peritoneal.

Destacats