Vox València vol ser un "revulsiu" enfront dels quals "atien el fantasma que vénen els fatxes"

Guardar

vox_valencia
vox_valencia

Els candidats de Vox per València a les eleccions del 10 de novembre volen que el seu partit siga un "revulsiu" a la situació política d'Espanya i aconseguisca més representació, enfront d'"aquells que atien el fantasma de 'vénen els fatxes'" i "els que pensen que són la veu autèntica de la societat valenciana".

Així ho ha afirmat el seu cap de llista al Congrés per València, Ignacio Gil Lázaro, en una roda de premsa en un hotel de València al costat de la número dos, Cristina Esteba; el tres, Julio Utrilla; el president de Vox a la província i portaveu adjunt en Les Corts, José María Llanos, i l'aspirant al Senat, Ricardo Belda.

Tots afronten la campanya amb la meta de "ser pioners a canviar el que afecta la societat valenciana i espanyola", sense entrar en vaticinis numèrics ni guiar-se per les primeres enquestes electorals. "Estem convençuts que podrem augmentar el nombre de vots i escons", ha asseverat Gil Lázaro.

A tres setmanes del 10N, el cap de llista i exdiputat del PP ha assegurat que Vox reflecteix "una alternativa nova per a una Espanya democràtica, patriòtica i social", enfront de partits com a PP o Ciutadans (Cs) que "el primer que faran serà pactar entre ells perquè tot continue igual".

Sense entrar a valorar enquestes, ha sostingut que "cada vegada és més creixent el respecte, alé i simpatia a Vox", un partit que "està en situació de ser la tercera força d'Espanya, i la segona i la primera". Ha advertit que "aquestes eleccions poden ser les més impredictibles de la història" davant "un cansament cada dia major".

Sobre la resta de l'oposició, el president de Vox València ha agregat que "sembla que sí que els preocupen bastant" els primers sondejos i els ha enlletgit que "intenten copiar la postura més estructurada o seriosa" del seu partit, posant com a exemple les últimes iniciatives que han presentat en Les Corts. "Per a la còpia ja està l'original", ha defensat, contra els quals "es volen apuntar al carro".

Sota aquest prisma, Vox València es marca dos objectius de campanya: "un canvi per a Espanya després de quatre anys de bloqueig i fracàs rotund dels partits tradicionals, que també són Cs i Podemos, per a aconseguir un govern seriós i no una cadena successiva d'eleccions" i, en clau valenciana, "advertir a la societat que té un govern profundament contaminat per un moviment molt pròxim a tesi independentistes catalanes".

L'INDEPENDENTISME "NO ÉS UN FANTASMA" EN LA COMUNITAT VALENCIANA

Després dels altercats dels últims dies a Catalunya a compte de la condemna contra els líders del 'procés', el cap de llista de Vox ha carregat contra la posició de Compromís --soci de govern de PSPV i Unides Podem en el Botànic II-- i del Bloc, un dels partits integrats en la coalició.

Gil Lázaro els ha retret que "continuen parlant de presos polítics i agents policials infiltrats i assumisquen alguns dels seus dirigents aqueixa lamentable dialèctica del conflicte català", al costat de la política del Consell de "regalar diners a entitats com Acció Cultural (ACPV), Escola Valenciana o El Micalet; agents claríssims de l'expansionisme català". "La societat valenciana ha de ser molt conscient que no es tracta d'un fantasma, és una realitat", ha emfatitzat.

Per contra, ha defensat el paper de Vox i la seua "àmplia representació territorial" en la Comunitat, de la mà de les organitzacions de barri i "les incipients comarcals i locals". Una candidatura "molt apegada a la realitat i als problemes de la societat valenciana" que vol "reclamar de nou la seua confiança després d'haver complit en aquests tres mesos de govern", per cridar-ho d'alguna manera".

De fet, el número u de Vox al Congrés ha assegurat que el seu partit està "en el pòdium de diputats que més iniciatives han presentat", enfocades en "el que els valencians senten, pateixen i anhelen dia a dia".

A manera de balanç, després d'"aconseguir un resultat molt important el 28A" a la província de València, amb 170.000 vots i dos diputats nacionals, Gil-Lázaro ha tret pit d'haver-ho aconseguit quan Vox era "pràcticament un moviment electoral i estava naixent com a organització". "I això malgrat tota la campanya que es va deslligar en contra, tractant de convéncer l'esquerra que era poc més que un perill per a la democràcia", ha recalcat.

Ha denunciat, en aquesta línia, que "altres partits van poder manejar de manera injusta i atiar interessadament el que Vox no era però deia que era: el fantasma de 'que vénen els fatxes o l'extrema dreta'". "Ja hem demostrat que això no se sosté", ha garantit, enaltint a Vox com "una força arrelada a l'Espanya viva i malalta".

Cinc mesos després, el cap de llista creu que "el missatge de Vox ha calat al carrer i la ciutadania està convençuda que una alternativa així fa falta". Ha criticat que, mentrestant, "algunes forces s'atrevisquen amb gosadia a dir que són la veu dels valencians" i ha comparat els seus resultats amb els de Compromís, en aconseguir el 28A "doblegar la seua representació a València", per la qual cosa "convé que alguns rebaixen el to".

MÍTING EN LA PLAÇA DE BOUS

Respecte a l'inici de la campanya i a la possibilitat de celebrar un gran míting en la plaça de bous de València, el president provincial de Vox ha assegurat que "seria la intenció" del partit, encara que encara no poden confirmar-lo perquè depén de la "disponibilitat" de l'espai, sumat als últims canvis en els debats electorals estatals.

Arxivat a:

Destacats