Vox recorrerà el passaport Covid per considerar-ho una "vulneració flagrant dels drets"

Guardar

Una persona mostra el passaport COVID per a entrar a un local d'oci nocturn
Una persona mostra el passaport COVID per a entrar a un local d'oci nocturn

Vox ha anunciat que recorrerà el decret que regula la implantació del conegut com a 'passaport covid' en els establiments d'hostaleria i oci amb aforaments de més de 50 persones, com també en les visites a residències de majors i hospitals, en considerar-ho una "vulneració flagrant dels drets dels valencians".

Així ho ha anunciat la síndica de Vox, Ana Vega, en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics d'aquest dimarts, on ha considerat una "incongruència" aquesta mesura, ja que, al seu judici, "pot provocar una major afluència de persones sense vacunar a espais amb aforament inferior a 50 persones", la qual cosa generaria una "sobreexposició" en aquests locals.

A més, Vega ha remarcat que els treballadors "no són policies" i ha considerat que "no poden estar exigint dades ultrasensibles", ni que a l'hostaleria se li pot "demanar contractar una persona per a estar demanant el passaport covid".

A més, ha criticat que es vaja a "negar" a una persona no vacunada poder visitar a un familiar en un hospital o residència mentre que "hi ha treballadors que estan sense vacunar i poden estar treballant".

Per a Vega, és una "coacció clara" del Consell "per a obligar a vacunar-se" quan "cadascun està en el seu lliure dret de no vacunar-se". A més, ha asseverat que "estar vacunat no impedeix la transmissió del virus" i que "una persona vacunada pot continuar contagiant-se".

Arxivat a:

Destacats