Turisme Comunitat Valenciana s'alça amb el premi 'Digital Tourist 2022' per la seua gestió de la dada turística

Aquest guardó reconeix una de les eines de la Smart Data Office d'Invat·tur, accessible a destins i empreses per a millorar la seua promoció

Guardar

Mario Villar recull el premi 'Digital Tourist 2022'
Mario Villar recull el premi 'Digital Tourist 2022'

Turisme Comunitat Valenciana ha sigut premiada per la seua gestió de la dada turística en la IV edició dels 'Premis Digital Tourist 2022', celebrada a Benidorm. Aquests guardons identifiquen, valoren i reconeixen els millors projectes i experiències de l'aplicació de les tecnologies digitals en l'àmbit del turisme, així com en la indústria, les institucions i els organismes públics.

En concret, el premi concedit a Turisme Comunitat Valenciana reconeix la labor de difusió del coneixement que realitza l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques, Invat·tur, a través de la seua nova eina de màrqueting, que forma part de la Smart Data Office.

Aquesta plataforma, concebuda per a ajudar els destins i empreses a realitzar una promoció segmentada i eficient, té accés públic i gratuït per a destins i empreses de la Comunitat Valenciana a través de la web d'Invat·tur.

El director d'Intel·ligència Turística de la Comunitat Valenciana, Mario Villar, qui ha recollit el premi en el Congrés de Turisme Digital de Benidorm, ha indicat que "aquesta eina és un avanç per al sector, ja que en moments actuals de recuperació del turisme, és clau ajudar a planificar campanyes per a desestacionalizar el destí de Comunitat Valenciana".

En aquest sentit, Villar ha explicat que "la plataforma és capaç de predir amb quants dies d'antelació està buscant el turista informació per a viatjar a la Comunitat Valenciana". Així mateix, ha ressaltat que "diferents experiments amb intel·ligència artificial prediuen les cerques de vols per diferents ciutats, fins i tot l'eina ajuda a filtrar per perfil de turista, dies d'antelació de la reserva i estada mitjana".

A més, el director d'Intel·ligència Turística ha assenyalat que la plataforma està alineada amb el concepte de sostenibilitat i analitza "la influència que té el temps atmosfèric dels diferents orígens a l'hora de la intenció i reserva d'estades a la Comunitat Valenciana".

En aquest sentit, Mario Villar ha explicat que "partint de la base que un dels factors que atrau el turista per a viatjar, és el clima, es pretén conéixer si hi ha factors meteorològics que tenen pes en el nombre de cerques i també quina és aqueixa influència per a cada turista a la seua ciutat origen".

Intel·ligència artificial: la dada pilar de la intel·ligència

Així mateix, el director d'Intel·ligència Turística de la Comunitat Valenciana ha participat, dins del Congrés, en la taula de debat "Intel·ligència Artificial: la dada pilar de la intel·ligència", en la qual es van tractar temes ètics sobre les dades i la relació amb les empreses privades.

Durant la seua intervenció, Villar ha afirmat que "la bondat davant les dades és el principi bàsic per a la col·laboració publicoprivada i la col·laboració entre destins. No hi ha innovació, si no hi ha bondat".

Destacats