Tello guanya la nova votació d'Iniciativa i ocuparà el número tres en la llista de Compromís

Guardar

La regidora de Compromís i portaveu adjunta, Glòria Tello
La regidora de Compromís i portaveu adjunta, Glòria Tello

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha guanyat les votacions celebrades aquest divendres per Iniciativa per a elegir als seus candidats en la llista de Compromís per als comicis a l'Ajuntament de València de 2023, després de repetir el procés.

D'aquesta manera, s'ha produït una bolcada en el resultat obtingut en la votació del passat 2 de novembre i l'edil, que al principi havia quedat fora dels tres primers llocs, es converteix en la candidata més votada amb 44,11 vots, mentre que l'actual vicealcalde Sergi Campillo --que va resultar el més recolzat en l'anterior votació-- ocupa ara el segon lloc, amb 39,72 vots, i l'edil de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, es queda com a tercera amb 37,28.

Així les coses, el portaveu de la branca juvenil d'Iniciativa, Juan García, deixarà d'ocupar el tercer lloc reeixit en les passades votacions, en situar-se ara com el quart candidat més votat, amb 30,01 vots.

Després d'aquesta nova votació telemàtica, Tello serà la número tres dins de la llista de la coalició Compromís a València encapçalada per l'alcalde, Joan Ribó.

Per part seua, Sergi Campillo estarà en el cinqué lloc i Lluïsa Notario en el dècim, segons han confirmat a Europa Press fonts d'Iniciativa.

La llista d'Iniciativa resultant es completa amb Reyes Matamales, Pilar Soriano, Jordi Peris, Sandra Ruiz, José Manuel García, Jordi Martínez, Alfonso Puncel i Ernesto Peris.

Iniciativa ha tornat a votar als seus 16 candidats electorals a l'Ajuntament de València per a "buscar consens" en la llista definitiva de la coalició que liderarà Ribó. A més, aquest dissabte se celebrarà una assemblea d'Iniciativa abans de la reunió del dilluns de Compromís per València per a ratificar la llista definitiva.

En concret, fonts de la formació van explicar que la decisió de repetir la votació es deu al fet que la del passat 2 de novembre es va realitzar mitjançant un sistema d'encreuaments "contrari al reglament" d'Iniciativa, una cosa de la qual van assegurar que s'han adonat aquesta setmana, mentre les seues normes estableixen un mètode que "impedeix els corrons de la majoria" i és "més plural i obert a la transversalitat".

A més dels tres llocs d'Iniciativa, la llista de Compromís estarà composta per Joan Ribó seguit per la síndica de la coalició en Les Corts, Papi Robles, Glòria Tello, per davant dels edils Pere Fuset, Sergi Campillo, Lucía Beamud i Giuseppe Grezzi i altres noms com Ferran Puchades, Eva Coscollà i Lluïsa Notario.

Destacats