Suspeses les oposicions d'À Punt després de presentar-se la llei que transformarà la gestió de la radiotelevisió pública

Es triarà un nou consell d'administració, se subrogarà als treballadors i no s'establixen quotes de llengües

Guardar

Edifici de la seu de la televisió valenciana À Punt. Imatge de Rober Solsona
Edifici de la seu de la televisió valenciana À Punt. Imatge de Rober Solsona

Este dijous, a Les Corts, els partits PP i Vox han presentat una nova legislació que reestructurarà el servici de radiotelevisió valenciana, actualment representat per À Punt. La proposta establix la creació d'una nova empresa pública denominada Corporació Audiovisual de la Comunitat Valenciana S.A. (CACVSA), que, segons els proponents, serà "moderna, molt més professional i àgil", adaptada als temps actuals i similar a la resta de televisions autonòmiques.

La normativa, que derogarà la llei que va permetre la recuperació del servici públic en 2016, té com a objectiu fusionar els dos ens actuals (CVMC i SAMC) en un únic. A més, s'assegura que se subrogaran a tots els treballadors i s'interrompran els processos selectius fins que la nova llei entre en vigor.

Una de les qüestions destacades de la proposta és la creació d'un consell de huit membres per a À Punt, set dels quals seran triats per les Corts i un per la FVMP. Este consell proposarà al director general de la radiotelevisió, qui serà nomenat pel Consell. Per a este nomenament, es requerirà una votació de tres quintes parts de Les Corts o, en defecte d'això, una majoria absoluta.

Quant a l'emissió en castellà, el secretari general del PP, Juanfran Pérez Llorca, ha explicat que la proposició no establix percentatges de llengua, deixant eixa determinació per a un contracte-programa posterior. No obstant això, ha emfatitzat en la importància que "tots els valencians, visquen on visquen", puguen entendre À Punt.

La nova legislació també contempla la creació de dos servicis addicionals: la Xarxa Autonòmica de Sinergia Audiovisual i la Plataforma Audiovisual Valenciana (PAV). La primera s'enfocarà en la pluralitat social i política de la Comunitat Valenciana, així com en la promoció de la producció audiovisual local. La PAV, d'altra banda, servirà com un espai digital per a aglutinar continguts d'elaboració pròpia i promoure el sector audiovisual valencià.

Quant al personal d'À Punt, la CACVSA se subrogarà en la posició jurídica que ostentaven les entitats anteriors, garantint el respecte a les categories professionals, l'antiguitat i els drets econòmics adquirits pels treballadors.

Esta nova llei, que busca adaptar-se a l'entorn digital i millorar l'eficiència dels servicis de radiotelevisió valencians, representa un canvi significatiu en la gestió d'À Punt, suposant una bolcada a l'estructura normativa impulsada en 2016. La seua implementació, en cas de ser aprovada, marcarà un nou capítol en la història de la radiotelevisió valenciana.

Arxivat a:

Destacats