Així serà el nou Centre de Salut Integrat d'Alaquàs després de la reforma

El centre de salut d'Alaquàs incrementarà en més de 1.000 metres quadrats la seua superfície

Guardar

Centre de Salut Integrat d'Alaquàs
Centre de Salut Integrat d'Alaquàs

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha presentat el projecte de reforma i ampliació del Centre de Salut Integrat (CSI) d'Alaquàs, que permetrà crear un total de 13 consultes més, així com nous espais per a les especialitats. Una ampliació que incrementarà la superfície del centre en més de 1.000 metres quadrats, arribant als 3.579 m².

"Aquest projecte és una necessitat des de fa anys pel gran creixement demogràfic que ha experimentat Alaquàs, en incrementar la seua població aproximadament un 25%, per la qual cosa resulta imprescindible realitzar aquesta ampliació per a poder respondre a les necessitats assistencials actuals i oferir la millor atenció sanitària a la població", ha assenyalat el conseller de Sanitat.

D'aquesta manera, el projecte de reforma i ampliació s'executarà en tres fases. En la primera, es construirà el nou edifici i en la segona fase es dotarà d'equipament, això permetrà que es traslladen els serveis sanitaris a aquest nou edifici i es puga abordar la tercera fase, que serà la reforma de l'edifici actual.

Però, com serà el nou centre de salut integrat d'Alaquàs? El nou espai comptarà amb una consulta de metge d'Urgències en el Punt d'Atenció Continuada (PAC); set consultes més de Medicina de Família fins a arribar a 17 i dues consultes més d'Infermeria (hi haurà set en total).

Així mateix, comptarà amb consultes de les següents especialitats: Traumatologia, Rehabilitació, Digestiu, Dermatologia, Oftalmologia, Oncologia i Ginecologia i Estomatologia-Odontopediatria.

A més, es crearan espais per a la Unitat de Salut Sexual i Reproductiva amb una consulta de sexologia, una consulta de ginecologia, una consulta d'infermeria i un despatx de suport administratiu.

La licitació de les obres està prevista per al mes de març i l'inici de les obres per a abans de l'estiu, amb un termini d'execució de 18 mesos i amb una inversió de 4.510.930,55 euros.

Destacats