La segona edició de 'Emprendeaventura' finalitza amb la participació de 13 projectes

El programa de suport al territori rural de la Diputació de València conclou amb una sessió de 'networking' per a conéixer les iniciatives dels emprenedors i crear sinergies de col·laboració

Guardar

Integrantes del programa Emprendeaventura
Integrantes del programa Emprendeaventura

La segona edició de 2022 del programa 'Emprendeaventura' ha arribat a la seua fi amb una sessió de networking entre els projectes participants celebrada en les instal·lacions de CEEI València.

Es tracta d'una iniciativa finançada per la Diputació de València dins de la seua política de suport al territori rural i de lluita contra la despoblació, i desenvolupada per CEEI (Centre Europeu d'Empreses i Innovació) de València. El programa ha comptat amb la col·laboració dels Grups d'Acció Local (GAL) de Túria-Calderona, Rurable, Som Rurals, Caroig-Xúquer i Gandia-Albufera.

En aquesta edició les persones emprenedores responsables de 14 idees de negoci han realitzat el programa entre maig i juny, sent alguns dels municipis dels projectes participants els d'Aiora, Dosaigües, Gàtova, La Pobla Llarga, Titaigües o Venta del Moro.

El programa 'Emprendeaventura Rural' ofereix la possibilitat de formar a responsables de projectes que, per la seua fase de maduresa, no tindrien cabuda en acceleradores i incubadores. D'aquesta manera es dona un servei d'assessorament perquè establisquen les bases empresarials de la seua idea i puguen desenvolupar-la.

La segona edició ha finalitzat amb una sessió de networking que ha servit per a compartir experiències entre els participants i resoldre els dubtes en relació al llançament i consolidació dels seus projectes. La sessió ha permés que des de l'àrea de Desenvolupament Rural de la Diputació de València es coneguen de primera mà els projectes que s'estan plantejant per als municipis de l'interior de la província.

En aquest sentit, el diputat de Desenvolupament Rural, Ramiro Rivera, ha destacat que “l'emprenedoria rural és de gran importància per a la dinamització socioeconòmica dels municipis, contribuint a fixar i atraure població al territori”.

Les activitats dels projectes que han participat en aquesta convocatòria són molt diverses, destacant idees de negoci lligades a la producció agroalimentària orientada al segment gurmet (oli d'oliva verge extra i d'ametles torrades de varietats tradicionals), el sector del turisme rural, l'artesania o el màrqueting digital de proximitat per a empreses i institucions de xicotets municipis.

Després del bon acolliment de les edicions anteriors de Emprendeaventura Rural, hui mateix acaba d'obrir-se la inscripció per al III Emprendeaventura, a través dels portals web de la Diputació de València i CEEI València. El termini per a inscriure's acaba el pròxim 3 d'octubre.

La Diputació, a més del programa Emprendeaventura Rural, ofereix, a través del CEEI València, un servei de Mentoring Rural per a acompanyar tècnicament, mitjançant assessorament especialitzat, a persones emprenedores i empreses de recent creació en municipis xicotets.

Destacats