Sarrià: "2021 serà un any clau per al compliment de les reivindicacions de la Comunitat gràcies al compromís dels i les socialistes"

El diputat socialista en el Congrés assegura que enguany "quedarà més palés que mai que als valencians i les valencianes els va millor amb el PSOE en el Govern"

Guardar

sARRIA
sARRIA

El diputat del PSPV-PSOE en el Congrés Vicent Sarrià ha subratllat avui que 2021 "serà un any clau per al compliment de les reivindicacions de la Comunitat Valenciana gràcies al compromís dels i les socialistes" i ha assegurat que "enguany quedarà més palesa que mai que als valencians i les valencianes els va millor amb el PSOE en el Govern". Així ho ha manifestat el diputat valencià, que ha assenyalat el "gran avanç" que els Pressupostos Generals de l'Estat suposen per a donar resposta a les necessitats d'aquesta terra.

"Els comptes generals posen fi a tres anys de pressupostos prorrogats de Montoro, que asfixiaven a la Comunitat i relegaven a l'oblit les reivindicacions històriques que des del socialisme sempre hem defensat", ha celebrat Sarrià, que ha subratllat l'"oportunitat històrica" que s'obre amb els fons Next Generation EU, de la primera partida dels quals la Comunitat Valenciana rebrà un 12,6%. "Per molt que li moleste a Ayuso, la Comunitat rebrà unes inversions justes i adequades, fins i tot superiors al seu pes poblacional", ha destacat, i ha recordat que va ser "el treball de gestió dels i les socialistes en el Govern d'Espanya el que va garantir des del primer moment un repartiment just dels fons Covid i el que ha aconseguit, per exemple, que la condonació del deute de la Marina siga una realitat".

En aquest sentit, ha instat a totes les formacions polítiques a "centrar-se en la gestió de la pandèmia i d'uns Pressupostos socials i expansius que intenten donar resposta a la situació social i sanitària" i ha recordat que els PGE sorgeixen "del pacte aconseguit en el Congrés amb altres formacions, entre elles Compromís". Per això, ha lamentat que alguns partits "semblen més centrats a aconseguir visibilitat en els tuits i els titulars que a millorar les inversions que arribaran en 2021 a la Comunitat Valenciana, cosa que podien haver fet en el moment oportú de la tramitació". "És el moment de celebrar que les inversions que inclouen els comptes per fi seran justes i suficients per a aquesta terra després d'anys d'injustícia".

Arxivat a:

Destacats